SKOTAN SA (17/2020) Pierwsze zawiadomienie o zamiarze połączenia SKOTAN S.A. ze spółkami zależnymi - korekta raportu

05.10.2020, 18:50aktualizacja: 05.10.2020, 18:50

Raport bieżący 17/2020

Zarząd SKOTAN S.A. informuje, iż w opublikowanym w dniu dzisiejszym raporcie bieżącym nr 17/2020 omyłkowo zamieszczono tylko pierwszy akapit zawiadomienia o zamiarze połączenia SKOTAN S.A. ze spółkami zależnymi. Poniżej Spółka przekazuje pełną treść raportu bieżącego nr 17/2020.

Zarząd SKOTAN S.A. z siedzibą w Chorzowie (dalej: "Spółka Przejmująca") działając na podstawie art. 504 § 1 ustawy z dnia 15 września 2000 roku Kodeks spółek handlowych (Dz. U. z 2020 r. poz. 1526) (dalej: "k.s.h."), po raz pierwszy zawiadamia akcjonariuszy o planowanym połączeniu z jej spółkami zależnymi SKOTAN-ESTER Sp. z o.o. z siedzibą w Chorzowie (dalej: "Spółka Przejmowana 1"), ALCHEMIA-ESTER Sp. z o.o. z siedzibą w Chorzowie (dalej: "Spółka Przejmowana 2"), OMEGA 3 Sp. z o.o. z siedzibą w Chorzowie (dalej: "Spółka Przejmowana 3"), w których Spółka SKOTAN S.A. posiada 100% udziałów.

Połączenie nastąpi w drodze przejęcia, w trybie określonym w art. 492 § 1 pkt 1) k.s.h., tj. poprzez przeniesienie na Spółkę Przejmującą całego majątku Spółki Przejmowanej 1, Spółki Przejmowanej 2 i Spółki Przejmowanej 3 w drodze sukcesji uniwersalnej.

W związku z zastosowaniem uproszczonej metody połączenia wynikającej z art. 516 § 6 k.s.h. oraz na podstawie art. 514 § 1 k.s.h. połącznie nastąpi bez podwyższenia kapitału zakładowego Spółki Przejmującej.

Szczegółowe zasady połączenia zostały określone w Planie Połączenia, który jest udostępniony do publicznej wiadomości na stronie internetowej www.skotansa.pl w zakładce Spółka/Dokumenty korporacyjne. Plan Połączenia będzie udostępniany na wskazanej stronie internetowej nieprzerwanie aż do dnia zakończenia Walnego Zgromadzenia Spółki podejmującego uchwalę w sprawie połączenia.

Dokumenty, o których mowa w art. 505 § 1 pkt 1), 2) i 3) k.s.h. zostały z dniem pierwszego zawiadomienia udostępnione do publicznej wiadomości w siedzibie Spółki Przejmującej pod adresem ul. Dyrekcyjna 6, 41-506 Chorzów i będą dostępne od przeglądania aż do dnia zakończenia Walnego Zgromadzenia Spółki podejmującego uchwałę w sprawie połączenia, w dni robocze w godzinach od 9:00 do 16:00.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz