SWISSMED CENTRUM ZDROWIA SA (32/2018) Korekta Ceny Bazowej sprzedaży akcji w spółce Swissmed Prywatny Serwis Medyczny S.A.

19.09.2018, 18:04aktualizacja: 19.09.2018, 18:04

Raport bieżący 32/2018

Zarząd Swissmed Centrum Zdrowia S.A. z siedzibą w Gdańsku ("Sprzedający", "Emitent") informuje, iż w dniu 19.09.2018 r. powziął wiadomość o zawarciu porozumienia z dnia 11.09.2018 r. zawartego pomiędzy Sprzedającym a spółką LUX MED Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie ("LuxMed", "Kupujący") ("Porozumienie") do umowy zobowiązującej do sprzedaży akcji z dnia 29.03.2018 r., o której zawarciu Emitent poinformował w raporcie bieżącym nr 12/2018 ("Umowa Zobowiązująca"). Emitent poinformował m.in. że cena sprzedaży Akcji Sprzedawanych ustalona została na kwotę 14.521.148 zł ("Cena Bazowa"), przy czym ulegnie ona skorygowaniu na zasadach wskazanych w Umowie Zobowiązującej. Na mocy Porozumienia strony uzgodniły i dokonały korekty Ceny Bazowej w wyniku Kalkulacji Ceny Sprzedaży i ustaliły, że Cena Sprzedaży jest niższa niż Cena Bazowa o kwotę 399.598,41 zł ("Kwota Korekty Ceny Bazowej"), którą to kwotę Sprzedający zobowiązał się zapłacić na rzecz Kupującego. Strony potwierdziły, że wysokość Ceny Odroczonej i Kwoty Zmiennej zostały uregulowane w aneksie z dnia 29.06.2018 r. do Umowy Zobowiązującej, o którego zawarciu Emitent poinformował w raporcie bieżącym nr 29/2018 ("Aneks"). Kwota korekty Ceny Bazowej oraz wysokość Ceny Sprzedaży (w kwocie ustalonej na potrzeby kalkulacji, która nie uwzględnia zmian dokonanych Aneksem, czyli wynoszącej 14.121.549,58 zł) są wiążące i ostateczne oraz nie podlegają dalszej weryfikacji, czy kalkulacji, z zastrzeżeniem, że nie dotyczy to kalkulacji Kwoty Zmiennej przewidzianej w Aneksie. Strony postanowiły zrezygnować z trybu Kalkulacji Ceny Sprzedaży przewidzianego w Umowie Zobowiązującej.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz