Szczyt Branży Medycznej 2019 w Szanghaju i Hangzhou ukształtuje przyszłość nauk i technologii medycznych

30.04.2019, 11:03aktualizacja: 30.04.2019, 11:03

SZANGHAJ --(BUSINESS WIRE)-- Szczyt Branży Medycznej 2019 (ang. Health Industry Summit; tHIS) organizowany przez Reed Sinopharm odbędzie się w tym roku na większej powierzchni wystawienniczej 400 tys. m2. Wydarzenie to zostanie zorganizowane w myśl zasady ‘Dwa miasta, jedno wydarzenie” w Szanghaju i Hangzhou - dwóch ważnych ośrodkach Pasa Gospodarczego Jangcy w Chinach. Obejmie targi sprzętu medycznego China International Medicinal Equipment Fair (CMEF) i środków farmaceutycznych PHARMCHINA odbywające się w National Convention and Exhibition Center (Szanghaj) w dniach 13-17 maja br. oraz najważniejsze w tym kraju targi branży farmaceutycznej - API China, organizowane w Hangzhou International Expo Center w dniach 8-10 maja.

Tegoroczne wydarzenie skupi się na najważniejszych technologiach z zakresu ochrony zdrowia, w tym technologiach i przyrządach medycznych, lekach oraz składnikach aktywnych. W wydarzeniu będącym ważnym tygodniem dla branży medycznej weźmie udział przeszło 7400 wystawców z 30 krajów i regionów oraz 230 tys. uczestników ze 150 krajów, a w jego ramach odbędzie się ponad 130 spotkań.

Inauguracja 81. edycji CMEF zbiegnie się w czasie z otwarciem Intelligent Health China 2019 oraz 28. wystawy International Component Manufacturing & Design Show (ICMD), obejmując tym samym całość łańcucha przemysłowego od przyrządów medycznych po technologie medyczne. Podkreśli znaczenie 10 klastrów i międzynarodową konkurencję w zakresie innowacji w rozwoju opieki zdrowotnej. Ponadto w jego ramach zostaną zorganizowane wystawy i przeszło 60 konferencji naukowych. W skład 81. edycji PHARMCHINA wejdą takie inicjatywy, jak fora innowacji i marketingu oraz spotkania przedstawicieli firm farmaceutycznych.

API China (Hangzhou) jako ciesząca się znaczną renomą platforma promocyjna i biznesowa chińskiej branży farmaceutycznej zajmie się promocją innowacji w polu technologii farmaceutycznych i udoskonalonych produktów w Chinach w ramach współpracy z wiodącymi przedsiębiorstwami farmaceutycznymi.

Najważniejsi wystawcy, którzy wezmą udział w wydarzeniu to: Mindray, Shinva, United Imaging, GE, Siemens, Philips, Yuyue, JD.COM, Omron, Foxconn, Intel oraz chińscy giganci farmaceutyczni Sinopharm, Shanghai Pharma i CR Pharmaceuticals.

W kwestii żywienia podczas tHIS zorganizowane zostaną trzy główne wystawy, tj. Natural Health & Nutrition Expo (NHNE), International Food and Beverage Expo (NFBE) oraz Nutration & Health Ingredients (NHi). Swoim zakresem tematycznym obejmą całość łańcucha przemysłowego branży żywieniowej - od B+R, przez produkcję, po sprzedaż. Swój udział zapowiedziały już takie firmy, jak GNC, Jamieson Bodybuilder, Enervite, JSC TWINS TEC, Good Health itd. Celem tHIS - najważniejszego wydarzenia w sektorze ochrony zdrowia - jest zapewnianie użytkownikom z całego świata kompleksowego wsparcia na chińskim rynku oraz utrzymywanie powiązań pomiędzy rynkiem globalnym a rynkiem chińskim.

Zobacz wersję źródłową informacji w serwisie businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190429005421/en/

Źródło: Reed Sinopharm

KONTAKT: