TRAKCJA PRKII SA (14/2018) Uchwały podjęte przez Zwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki

26.06.2018, 21:14aktualizacja: 26.06.2018, 21:14

Raport bieżący z plikiem 14/2018

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zarząd spółki Trakcja PRKiI S.A. ("Spółka") niniejszym podaje do publicznej wiadomości treść podjętych uchwał przez Zwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki, które odbyło się w dniu 26 czerwca 2018 r.

Treść wszystkich uchwał poddanych pod głosowanie wraz z wynikami głosowania stanowi Załącznik nr 1 do niniejszego raportu bieżącego. Wszystkie projekty uchwał, które były poddane pod głosowanie zostały przez Zwyczajne Walne Zgromadzenie podjęte.

Ponadto Zarząd Spółki informuje, że Zwyczajne Walne Zgromadzenie nie odstąpiło od rozpatrywania żadnego z punktów planowanego porządku obrad.

Podczas obrad zgłoszono sprzeciw do następujących uchwał:

- uchwała nr 2 w sprawie przyjęcia porządku obrad Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia,

- uchwała nr 3 w sprawie zatwierdzenia sprawozdania Rady Nadzorczej,

- uchwała nr 4 w sprawie zatwierdzenia sprawozdania Zarządu Spółki z działalności Spółki w okresie od dnia 1 stycznia 2017 roku do dnia 31 grudnia 2017 roku i sprawozdania finansowego Spółki za rok obrotowy zakończony dnia 31 grudnia 2017 roku,

- uchwała nr 5 w sprawie zatwierdzenia skonsolidowanego sprawozdania finansowego Grupy Trakcja za rok obrotowy zakończony dnia 31 grudnia 2017 roku oraz sprawozdania z działalności Grupy Trakcja w okresie od dnia 1 stycznia 2017 roku do dnia 31 grudnia 2017 roku,

- uchwała nr 6 w sprawie podziału zysku za rok 2017,

- uchwała nr 14 w sprawie udzielenia Panu Jorge Miarnau Montserrat absolutorium z wykonania obowiązków członka Rady Nadzorczej Spółki w 2017 roku,

- uchwała nr 16 w sprawie udzielenia Panu Fernando Perea Samarra absolutorium z wykonania obowiązków członka Rady Nadzorczej Spółki w 2017 roku.

Podstawa prawna przekazania raportu:

§ 19 ust. 1 pkt 6, 7, 8 i 9 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 29 marca 2018 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz