Pobierz materiał i Publikuj za darmo

Dobiegają końca prace nad Narodową Strategią Bezpieczeństwa Gotówki, a do Sejmu trafił projekt nowelizacji ustawy o usługach płatniczych, która nakazuje przedsiębiorcom akceptację płatności gotówkowych. To więc dobry moment, by porozmawiać o bezpieczeństwie obrotu gotówkowego.
Gościem Serwisu Samorządowego PAP będzie dr hab. Jakub Górka z Uniwersytetu Warszawskiego, który powie m.in. o statusie gotówki i jej udziale w płatnościach w Polsce, a także o dostępności gotówki i jej drodze z Narodowego Banku Polskiego do portfela. Przypomni też o zabezpieczeniach, które znajdują się na banknotach.
Wydarzenie będzie transmitowane na https://samorzad.pap.pl. Do udziału zapraszamy szczególnie młodzież, licząc na to, że zdobyta podczas webinarium wiedza przyda się, gdy ogłosimy dla nich konkurs!
Ekspert będzie odpowiadać również na Państwa pytania, dlatego zachęcamy do rejestracji pod tym linkiem:
https://zoom.us/webinar/register/WN_RpMgSJpJS32hieiPgg5A-w
Pytania będzie można zadawać pisemnie w trakcie transmisji przy pomocy sesji Q&A. Można je również przesyłać już teraz na adres samorzad@pap.pl
Zainteresowani powinni zarezerwować sobie około 30 minut.
Czwartkowe webinarium jest trzecim z zaplanowanego cyklu. Pierwsze poświęcone było obrotowi gotówkowemu i bezgotówkowemu w czasach pandemii, drugie – zwyczajom płatniczym Polaków.
Webinaria odbywają się w ramach projektu „Wiem jak w banku. Wszystko o pieniądzu”, realizowanego przez Polską Agencję Prasową we współpracy z Narodowym Bankiem Polskim w ramach programu edukacji ekonomicznej.
Po każdym wydarzeniu będziemy publikować zestaw materiałów edukacyjnych – m.in. zapis tekstowy, wideo, infografiki. Już wkrótce uruchomimy także quizy, w których będzie można wygrać atrakcyjne nagrody rzeczowe, a we wrześniu zaprosimy uczniów i ich nauczycieli do konkursu.
Źródło informacji: Serwis Samorządowy PAP
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Zdjęcia i materiały graficzne do bezpłatnego wykorzystania wyłącznie z treścią niniejszej informacji
Data publikacji | 22.06.2021, 15:38 |
Źródło informacji | Serwis Samorządowy PAP |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |
Pozostałe z kategorii
-
Image
Rozszerzona odpowiedzialność producenta to wyzwanie dla producentów, samorządów, branży odpadowej i recyklerów PAP
Dla nas najważniejszym elementem ostatnich dni i tygodni jest rozszerzona odpowiedzialność producenta, ponieważ dotyka ona całego obiegu materiałowego: od producentów, przez samorządy, branżę odpadową, po recyklerów – podkreślił Kamil Majerczak, CEO PreZero w Polsce, podczas XXXIV Forum Ekonomicznego w Karpaczu.- 15.09.2025, 11:41
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: PAP MediaRoom
-
Image
XXXIV Forum Ekonomiczne w Karpaczu - wiodąca platforma dialogu
Ponad 6 tysięcy gości przyjechało na XXXIV Forum Ekonomiczne w Karpaczu, które odbyło się w dniach 2-4 września 2025 roku. Przez trzy dni przedstawiciele polityki, biznesu, ekonomii, nauki i kultury z ponad 50 krajów świata debatowali o najważniejszych wyzwaniach współczesności, koncentrując się wokół hasła przewodniego tegorocznego Forum: „Czas transformacji - jaka będzie Europa przyszłości?”.- 15.09.2025, 11:40
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: Fundacja Instytut Studiów Wschodnich
-
Image
Maczfit i smaki dzieciństwa
Każdy z nas ma w pamięci zapachy i smaki, które przenoszą nas do beztroskich lat dzieciństwa. Wystarczy je przywołać, by znów poczuć się jak dziecko - siedzące przy kuchennym stole i czekające na ulubione danie przygotowane z sercem przez mamę czy babcię. Aromat drożdżowych racuchów unoszący się w kuchni, kremowy budyń z cynamonem jedzony prosto z rondelka, gorąca zupa pomidorowa czy makaron z truskawkami i śmietaną - właśnie takie dania zapamiętujemy na całe życie. Są częścią naszych historii i rodzinnych tradycji.- 15.09.2025, 10:46
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: Maczfit
Newsletter
Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.
ZAPISZ SIĘ