WAWEL SA (9/2020) Zatwierdzenie zmian w statucie Emitenta

29.06.2020, 15:15aktualizacja: 29.06.2020, 15:15

Raport bieżący 9/2020

Zarząd Wawel S.A. informuje, iż Emitent w dniu 29.06.2020 otrzymał postanowienie Sądu Rejonowego dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego o wpisaniu w Krajowym Rejestrze Sądowym zmian w Statucie Spółki.

Tekst jednolity Statutu (uwzględniający dokonane zmiany), został podany do wiadomości publicznej w dniu 27.05.2020 r. w raporcie bieżącym nr 6/2020 (uchwała nr 19 ZWZA z dnia 27.05.2020).

Przedmiotowe zmiany w Statucie Spółki dotyczą zmiany struktury kapitału zakładowego, w związku z dokonaną konwersją akcji imiennych zwykłych na akcje zwykłe na okaziciela.

Sąd dokonał wpisu zmian z datą 15.06.2020 r.

Struktura kapitału zakładowego po zarejestrowaniu przez sąd przedmiotowej zmiany przedstawia się następująco:

- akcje zwykłe na okaziciela I emisji serii A - 207.320 sztuk akcji, 207.320 głosów na WZA o wartości nominalnej 5,00 zł każda,

- akcje zwykłe na okaziciela II emisji serii B - 622.260 sztuk akcji, 622.260 głosów na WZA o wartości nominalnej 5,00 zł każda,

- akcje zwykłe na okaziciela III emisji serii C - 670.175 sztuk akcji, 670.175 głosów na WZA o wartości nominalnej 5,00 zł każda,

razem 1.499.755 sztuk akcji, 1.499.755 głosów na WZA.

Łączna wyskość kapitału zakładowego nie uległa zmianie i wynosi 7.498.755,00 zł.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz