XV Forum Edukacyjnym Małych i Średnich Przedsiębiorstw "Rozwój pracowników to się opłaca"

01.06.2015, 17:38aktualizacja: 01.06.2015, 17:38

NKL logo
Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości zaprasza do wzięcia udziału w XV Forum Edukacyjnym Małych i Średnich Przedsiębiorstw, które odbędzie się 8-9 czerwca na Stadionie Narodowym w Warszawie.

Drugiego dnia forum "Rozwój pracowników to się opłaca" pod patronatem PARP odbędą się warsztaty, spotkania i panele dyskusyjne poświęcone czterem ścieżkom tematycznym: Zarządzanie różnorodnością, Rozwój kapitału ludzkiego w MMSP, Rozwijanie kwalifikacji pracowników oraz Przygotowania na rynek 2020. Dwie prezentacje poprowadzone zostaną w formule PECHA KUCHA. Dyrektorzy personalni firm podzielą się swoimi dobrymi praktykami. Prezentacje będą realizowane w formie aktywizujących, partycypacyjnych debat i dyskusji.

Łącznie podczas drugiego dnia XV Forum Edukacyjnego odbędzie się m.in. 20 wystąpień. Ponad 30 prelegentów - praktyków związanych z zarządzaniem zasobami ludzkimi podzieli swoimi doświadczeniami oraz wiedzą. Udział w wydarzeniu będzie też wyjątkową okazją do zapoznania się z rozwiązaniami dedykowanymi MSP ofererowanymi w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja PARP.

Na szczególną uwagę zasługuje dyskusja poświęcona pomiarowi kapitału ludzkiemu, jego znaczeniu i korzyściom dla przedsiębiorstwa pt.: "Mierzyć, to co najtrudniej mierzalne - Czy warto mierzyć wartość kapitału ludzkiego w MMSP". Podczas tego spotkania zaprezentowane zostaną realne rozwiązania opracowane w ramach projektu "Kapitał ludzki jako element wartości przedsiębiorstwa" - Narzędzie Pomiaru Wartości Kapitału Ludzkiego (NKL). NKL jest bezpłatną aplikacją - interaktywnym formularzem, w pełni dostosowaną do potrzeb polskiego rynku. Dzięki jej zastosowaniu przedsiębiorcy mogą poznać realną wartość zasobów personalnych firmy, a co za tym idzie podejmować bardziej świadome decyzje biznesowe, pozwalające w pełni wykorzystać potencjał pracowników. Dzięki możliwości gromadzenia danych umożliwia dokonywanie ich późniejszej interpretacji i prześledzenie drogi rozwoju przedsiębiorstwa.

Udział w Forum jest bezpłatny. Liczba miejsc jest ograniczona.

Szczegółowy program II dnia Forum: "Rozwój pracowników - to się opłaca" znajdą Państwo na stronie: http://forummsp.parp.gov.pl/program-dzien-ii/program-dzien-ii.

Zapraszamy do zarejestrowania się: http://forummsp.parp.gov.pl/rejestracja/rejestracja.

Więcej na: http://nkl.parp.gov.pl/

KONTAKT: