Pobierz materiał i Publikuj za darmo

Testy składają się z 10 pytań jednokrotnego wyboru. Do zaliczenia każdego z nich potrzeba odpowiedzieć poprawnie na co najmniej 60 proc. pytań. Uczestnicy są informowani o wyniku przez mechanizm e-platformy natychmiast po zakończeniu testu. Sprawdziany będą aktywne tylko do 31 sierpnia br.
Każdy test odpowiada tematom poszczególnych szkoleń IV edycji Prasowej Akademii Pieniądza, którymi są: „Najważniejsze pojęcia ekonomiczne”, „Bank centralny - rola i znaczenie w czasie pandemii”, „Jak bezpiecznie oszczędzać i kupować w dobie cyberzagrożeń”, „Inwestowanie i oszczędzanie a otoczenie gospodarcze”, „Warsztat łowcy gospodarczych fake newsów”.
Dostęp do testu jest możliwy po zarejestrowaniu na platformie szkoleniowej http://akademia.pap.pl.
Każdy uczestnik w czasie trwania projektu Prasowa Akademia Pieniądza ma prawo do dwukrotnego podejścia do każdego z testów. Oprócz wspomnianej rundy podstawowej, która zakończy się 31 sierpnia br., przewidujemy jeszcze rundę poprawkową testów, która zostanie uruchomiona we wrześniu 2022 r.
Przypominamy, uczestnicy, którzy zaliczą pozytywnie wszystkie testy online, uzyskają certyfikaty potwierdzające ukończenie Prasowej Akademii Pieniądza. Certyfikat będzie można także uzyskać, biorąc udział w stacjonarnym warsztacie w Warszawie (pierwszy odbył się w maju, a drugi odbędzie się 16 września w Warszawie).
Prasowa Akademia Pieniądza to szkolenie dla dziennikarzy i blogerów zainteresowanych tematyką ekonomiczną. Celem projektu realizowanego przez PAP we współpracy z NBP jest poszerzenie i uaktualnienie wiedzy ekonomicznej i podniesienie umiejętności warsztatowych w zakresie dziennikarstwa gospodarczego.
Aby wziąć udział w bezpłatnym szkoleniu, trzeba wypełnić FORMULARZ dostępny na stronie http://akademia.pap.pl. Rejestracja odbywa się w trybie ciągłym.
Źródło informacji: Serwis Samorządowy PAP
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Zdjęcia i materiały graficzne do bezpłatnego wykorzystania wyłącznie z treścią niniejszej informacji
Data publikacji | 04.08.2022, 10:49 |
Źródło informacji | Serwis Samorządowy PAP |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |
Pozostałe z kategorii
-
Image
Rozszerzona odpowiedzialność producenta to wyzwanie dla producentów, samorządów, branży odpadowej i recyklerów PAP
Dla nas najważniejszym elementem ostatnich dni i tygodni jest rozszerzona odpowiedzialność producenta, ponieważ dotyka ona całego obiegu materiałowego: od producentów, przez samorządy, branżę odpadową, po recyklerów – podkreślił Kamil Majerczak, CEO PreZero w Polsce, podczas XXXIV Forum Ekonomicznego w Karpaczu.- 15.09.2025, 11:41
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: PAP MediaRoom
-
Image
XXXIV Forum Ekonomiczne w Karpaczu - wiodąca platforma dialogu
Ponad 6 tysięcy gości przyjechało na XXXIV Forum Ekonomiczne w Karpaczu, które odbyło się w dniach 2-4 września 2025 roku. Przez trzy dni przedstawiciele polityki, biznesu, ekonomii, nauki i kultury z ponad 50 krajów świata debatowali o najważniejszych wyzwaniach współczesności, koncentrując się wokół hasła przewodniego tegorocznego Forum: „Czas transformacji - jaka będzie Europa przyszłości?”.- 15.09.2025, 11:40
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: Fundacja Instytut Studiów Wschodnich
-
Image
Maczfit i smaki dzieciństwa
Każdy z nas ma w pamięci zapachy i smaki, które przenoszą nas do beztroskich lat dzieciństwa. Wystarczy je przywołać, by znów poczuć się jak dziecko - siedzące przy kuchennym stole i czekające na ulubione danie przygotowane z sercem przez mamę czy babcię. Aromat drożdżowych racuchów unoszący się w kuchni, kremowy budyń z cynamonem jedzony prosto z rondelka, gorąca zupa pomidorowa czy makaron z truskawkami i śmietaną - właśnie takie dania zapamiętujemy na całe życie. Są częścią naszych historii i rodzinnych tradycji.- 15.09.2025, 10:46
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: Maczfit
Newsletter
Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.
ZAPISZ SIĘ