Koncert charytatywny na rzecz Joanny Turkowskiej

07.03.2019, 15:56aktualizacja: 07.03.2019, 15:56

Filharmonia Narodowa
Niedziela, 24 marca 2019, godz. 18:00, Sala Koncertowa Filharmonii Narodowej.

W 2018 roku Muzycy Filharmonii Narodowej, poruszeni trudną sytuacją zdrowotną i życiową koleżanki-muzyka, wyszli z inicjatywą zorganizowania Nadzwyczajnego Koncertu Charytatywnego. W tym roku wydarzenie to będzie miało swoją drugą odsłonę, a zbiórka przeznaczona będzie na pomoc aktorce Joannie Turkowskiej, która uległa nieszczęśliwemu wypadkowi w czasie próby do jednego ze spektakli teatralnych i od ośmiu miesięcy pozostaje w śpiączce. Zebrane podczas koncertu pieniądze zostaną przeznaczone na półroczną terapię w Polskim Centrum Rehabilitacji Funkcjonalnej i zakup potrzebnego sprzętu. Zapraszamy do udziału w koncercie, podczas którego piękno sztuki spotyka się z ludzką dobroczynnością.

Orkiestra Filharmonii Narodowej

Kwintet Instrumentów Dętych Blaszanych Filharmonii Narodowej