Nauka i technologie

400 przedsiębiorców z Podlasia i Małopolski wzięło udział w Akademii e-marketingu

19.06.2023, 08:00aktualizacja: 19.06.2023, 08:00

WeNet (1)
18 maja w Białostockim Parku Naukowo-Technologicznym i 23 maja w Centrum Konferencyjnym Fabryczna w Krakowie odbyły się darmowe szkolenie dla przedsiębiorców z sektora MŚP. Wydarzenia zorganizowano w ramach 11. już edycji Akademii e-marketingu. Jest to cykl spotkań szkoleniowych poświęconych budowaniu strategii promocji firmy w internecie. Właściciele małych i średnich biznesów zdobyli cenną wiedzę z branży marketingu online. Eksperci podzielili się praktycznymi wskazówkami i pokazali sprawdzone narzędzia. Spotkanie było dla uczestników także szansą na zdobycie nowych kontaktów biznesowych, które są ważne zwłaszcza na lokalnym rynku.

Celem Akademii e-marketingu jest przekazanie najnowszej wiedzy z zakresu e-marketingu oraz skutecznego wykorzystania narzędzi, które pozwalają bezpośrednio dotrzeć do potencjalnego klienta. W spotkaniu w Białymstoku wzięło udział prawie 200 przedstawicieli firm z sektora MŚP, którzy dzięki zdobytej wiedzy będą mieli możliwość rozwoju swoich biznesów. Akademia była także dla nich szansą na przeprowadzenie rozmów z ekspertami i zdobycie wartościowych kontaktów.

Ogólnopolski projekt Akademia e-marketingu jest realizowany w kilku dużych miastach. Podczas bezpłatnego szkolenia w Białymstoku prelegenci interesująco przedstawiali wszelkie zagadnienia związane z marketingiem internetowym oraz podpowiadali, jakie techniki warto stosować, aby w pełni wykorzystać potencjał promocji firmy.

11. edycja Akademii w Białymstoku cieszyła się dużym zainteresowaniem. Odbyła się w nowoczesnym budynku Białostockiego Parku Naukowo-Technologicznego, który jest przestrzenią przyjazną dla przedsiębiorców i pasjonatów nowych technologii. Krakowska odsłona Akademii miała miejsce w nowoczesnym budynku Centrum Konferencyjnego Fabryczna. To nowa przestrzeń idealna do organizowania wydarzeń biznesowych. Świetnie zaprojektowane wnętrza pod kątem designu i funkcjonalności oraz dobre wyposażenie techniczne sprzyjały zdobywaniu nowej wiedzy.

Uczestnicy zyskali praktyczną wiedzę, która z pewnością może być przydatna w rozwoju ich biznesów. W ramach warsztatów omówiono wiele zagadnień, takich jak np. tworzenie firmowej strony internetowej oraz sklepu online, prowadzenie efektywnej sprzedaży w internecie, działań SEO czy skutecznej komunikacji w mediach społecznościowych.

„Także z naszej perspektywy, jako osób prowadzących szkolenie, było to bardzo wartościowe spotkanie. Jesteśmy zadowoleni, że uczestnicy po raz kolejny wykazywali swoje zainteresowanie. Chętnie odpowiadaliśmy na ich pytania i rozwiewaliśmy wszelkie wątpliwości. Widzimy, że małe i średnie przedsiębiorstwa skupiają się na realizacji celów poprzez odpowiednio dobraną strategię marketingową oraz chcą dostosowywać się do zmieniających się trendów. Cieszy nas również ich inicjatywa i odwaga, z jaką wkraczają w nowe obszary działalności w Internecie. Trzymamy za nich mocno kciuki i planujemy nieustannie ich wspierać, dostarczając wiedzę, nowatorskie pomysły i nowoczesne narzędzia, które przynoszą realne efekty” - podsumowuje Anna Pszczółkowska, koordynatorka Akademii e-marketingu.

Przedsiębiorcy zapoznali się z efektywnymi narzędziami promocyjnymi oraz dowiedzieli się, jak dotrzeć do szerszego grona klientów. W trakcie spotkania mieli także możliwość zadawania pytań specjalistom oraz prowadzenia merytorycznych i inspirujących rozmów. Na koniec uczestnicy wzięli udział w quizie wiedzy, który był okazją do podsumowania zdobytych informacji oraz wygrania drobnych nagród.

Program Akademii został dostosowany do potrzeb i oczekiwań sektora MŚP. Organizatorzy podczas jego przygotowywania uwzględnili sugestie uczestników poprzednich edycji i swoje wieloletnie doświadczenie. W każdym mieście program wydarzenia jest taki sam. Składa się on ze spotkań z profesjonalistami, którzy w ciekawy sposób przekazują swoją wiedzę. Dodatkowo, doradcy internetowi WeNet udzielają zainteresowanym przedsiębiorcom bezpłatnych konsultacji oraz doradzają sprawdzone rozwiązania.

Wiosenna edycja Akademii e-marketingu dobiegła końca, ale jesienią znowu odwiedzi kolejne miasta: Poznań, Gdańsk, Warszawę i Katowice.

Więcej informacji o Akademii można znaleźć: TUTAJ gdzie można też zgłaszać chęć udziału w wydarzeniu.

Organizatorem i partnerem merytorycznym Akademii e-marketingu jest firma WeNet Group, która zajmuje się profesjonalnym doradztwem internetowym. Specjaliści dostarczają narzędzia i rozwiązania, dzięki którym można rozwijać biznes i zwiększać sprzedaż.

Więcej o ofercie WeNet można dowiedzieć się: TUTAJ.

Partnerzy strategiczni: Krajowa Izba Gospodarcza, Regionalna Izba Gospodarcza w Katowicach, Klub Integracji Europejskiej oraz Podlaski Klub Biznesu i Liga Biznesu.

Patroni medialni 11. edycji wydarzenia: My Company Polska, Strefa Biznesu, SląskiBiznes.pl, Business HUB, Gazeta MŚP, Przedsiebiorcy.eu i Trojmiasto.pl.

Źródło informacji: WeNet

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE