Nauka i technologie

Drukarka 3D Creality CR-200B – najlepszy wybór dla edukacji

15.11.2021, 09:14aktualizacja: 15.11.2021, 09:20

PR Newswire/ CREALITY
Creality jako wiodąca marka drukarek 3D przywiązuje dużą wagę do edukacji młodych ludzi.

WARSAW, Polska, 15 listopada 2021 r./PRNewswire/ -- We wrześniu tego roku Creality wzięło udział w działalności publicznej w Brazylii — „Space Robotics". Podczas tego projektu CR-200B był eksponowany w różnych szkołach i społecznościach, umożliwiając dzieciom obserwowanie procesu drukowania 3D na miejscu. Mamy szczerą nadzieję, że młodzi ludzie będą mogli uczyć się innowacyjnych technologii. Dzięki projektowi CR-200B została wybrana jako jedna z drukarek 3D, które będą wystawiane w Pawilonie Narodowym na EXPO2020 w DUBAJ.

W tych latach rozwój technologii przynosi korzyści naszemu życiu, a także zmienia sposób naszej edukacji. Jako nowy typ zaawansowanego technologicznie sprzętu edukacyjnego, drukarka 3D Creality – CR-200B jest uznawana przez media za pierwszy wybór w edukacji i w pełni spełnia wymagania Future Lab Plan w Polsce.

CR-200B stawia na bezpieczeństwo. Zaprojektowany z zamkniętą komorą do budowania, zapewnia bezpieczeństwo, gdy dzieci chcą się bliżej przyjrzeć. Dzięki przezroczystości z trzech stron i wewnętrznemu oświetleniu LED użytkownicy mogą mieć wyraźny widok na proces drukowania. Ponadto obsługiwanie drukowania za pomocą filamentów wysokotemperaturowych, zapewnia użytkownikom więcej możliwości realizacji kreatywnych pomysłów. Używając aparatu i skrzynki Wi-Fi następnie połącz się z aplikacją Creality w chmurze, drukowanie można rozpocząć jednym kliknięciem w telefonie komórkowym, a cały proces można monitorować zdalnie. Nie musisz martwić się o długość ciągłej pracy, ponieważ urządzenie obsługuje długotrwałe drukowanie z szybkością i wysoką precyzją. Spróbuj raz i baw się dobrze.

Creality ma doświadczenie w dostarczaniu rozwiązań dla edukacji. Dążąc do pielęgnowania pasji młodych ludzi do nauki i technologii, planujemy wprowadzić CR-200B do lokalnych szkół w Polsce. Dzięki CR-200B można wydrukować niektóre dyscyplinarne koncepcje nauki, fizyki, inżynierii i projektowania w celu lepszego zrozumienia przez uczniów. Dzięki modułowi Wi-Fi i wyposażeniu w kamerę nauczyciele i uczniowie mogą zdalnie monitorować proces drukowania. Nawet jeśli nie ma ich w klasie lub laboratorium, nadal mogą oglądać drukowanie sterując jedynie kliknięciem w telefonie, co zmniejsza ryzyko zmarnowania filamentu. Współpracując z lokalnym ekosystemem edukacyjnym i internetową platformą e-learningową, Creality może skutecznie rozwiązać problem zarządzania współdzielonymi drukarkami 3D, a nasze lokalne wsparcie techniczne gwarantuje profesjonalną obsługę posprzedażową.

Nauka i rozrywka, obserwacja i umiejętności praktyczne, to właśnie CR-200B może dać naszym użytkownikom. Jeśli jesteś zainteresowany korzystaniem z drukarki 3D lub jeśli Twoje dzieci chcą poznać proces drukowania, Creality CR-200B z pewnością będzie najlepszym wyborem.

www.creality.com

1.Facebook