Nauka i technologie

J.E. Justin Sun, ambasador i założyciel platformy TRON oraz zwycięzca Aukcji Blue Origin w ramach kampanii „Sea of Stars”, zabierze w kosmos pięć osób

22.12.2021, 15:56aktualizacja: 22.12.2021, 16:00

Blue Origin

GENEWA, Szwajcaria--(BUSINESS WIRE)-- J.E. Justin Sun, ambasador i stały przedstawiciel Granady przy Światowej Organizacji Handlu oraz założyciel platformy TRON, ogłosił dzisiaj, że złożył zwycięską ofertę w aukcji o pierwsze miejsce w inauguracyjnym locie rakiety New Shepard w ramach programu Blue Origin. Kwota oferty wynosząca 28 mln USD została przekazana na fundację Blue Origin Club for the Future, która rozdysponowała ją między 19 związanych z kosmosem organizacji charytatywnych w celu inspirowania przyszłych pokoleń do wiązania swojej kariery zawodowej z naukami ścisłymi, technologią, inżynierią i matematyką oraz wsparcia dla kształtowania przyszłości życia w kosmosie. Sun, wraz z pięcioma innymi członkami załogi, wyruszy w lot New Shepard w 2022 roku. J.E. Sun zostanie pierwszym grenadyjskim dyplomatą międzynarodowym i liderem branży blockchain, który poleci w kosmos. W swoją podróż zabierz flagę Grenady.

Niniejszy komunikat prasowy zawiera materiały multimedialne. Pełna wersja dostępna jest pod adresem: https://www.businesswire.com/news/home/20211222005126/en/

Blue Origin, którego wizja obejmuje miliony ludzi żyjących i pracujących w kosmosie z korzyścią dla Ziemi, odbył swój pierwszy załogowy lot 20 lipca i pomyślnie powrócił z lotu suborbitalnego powyżej linii Kármána, którą międzynarodowo uznaje się za granicę kosmosu.

W ramach planowanej podróży, Sun uruchamia kampanię „Sea of Stars” („Morze Gwiazd”) nazwaną tak na podstawie chińskiego idiomu „星辰大海”. Chodzi o zaznaczenie, że Ziemia jest tylko punktem wyjścia dla przyszłych pokoleń ludzi, a nie nieprzekraczalną granicą. Faktyczną następną granicę stanowi bezkresne „Morze Gwiazd”. W nadchodzących miesiącach, J.E. Sun wskaże piątkę wyjątkowych mężczyzn i kobiet, która wyruszy w tę podróż razem z nim. Wśród nominowanych może znaleźć się członek społeczności TRON DAO, która obejmuje długoterminowych właścicieli tokenów TRX, BTT, JST, SUN, NFT i WIN i innych wyróżniających się liderów świata mody, sztuki, technologii, eksploracji kosmosu i przedsiębiorczości. Szczegóły procesu nominacji i kryteria zostaną ogłoszone w nadchodzących miesiącach.

„Dzięki dynamicznemu rozwojowi komercyjnej branży kosmicznej, marzenie, by znaleźć się w kosmosie może być możliwe do zrealizowania dla każdego. Wchodzimy w erę wspaniałych lotów kosmicznych. Ta niesamowita podróż wymaga udziału większej liczby osób – powiedział J.E. Sun, - Inicjatywa Blue Origin, aby zabrać w kosmos więcej osób, które będą mogły zobaczyć Ziemię jako nasz wyjątkowy wspólny dom, jest niezwykła. Club for the Future (Klub dla Przyszłości) oferuje sposób, aby wykorzystać to doświadczenie dla inspirowania młodych ludzi na całym świecie do snucia marzeń związanych z nauką, technologią i eksploracją kosmosu i przejścia do ich realizacji. Czułem się zobowiązany, by wesprzeć tę wizję swoją ofertą”.

Wersja źródłowa w portalu businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20211222005126/en/

Źródło: TRON

KONTAKT: