Nauka i technologie

Otwarcie biura PM Group w Filadelfii

28.10.2021, 13:41aktualizacja: 28.10.2021, 13:47

Fot. PR Newswire/PM Group

DUBLIN, 28 października 2021 r. /PRNewswire/ -- PM Group z dumą ogłasza otwarcie nowego centrum projektowego w dziedzinie nauk biologicznych w Filadelfii. Nowe biuro będzie koncentrować się na innowacyjnych rozwiązaniach projektowych skierowanych do klientów z branży nauk biologicznych w regionie Środkowego Atlantyku.

Oddział w Filadelfii jest nieodłącznym elementem strategicznego planu rozwoju działalności PM Group w Stanach Zjednoczonych, do którego należą również Boston i San Francisco. Filadelfia, jest ostatnim z międzynarodowej sieci 16 biur na całym świecie.

PM Group jest przedsiębiorstwem należącym do pracowników, znanym z kultury zaangażowania, integracji i innowacyjności. Firma może pochwalić się 48-letnim doświadczeniem w realizacji złożonych projektów dla największych międzynarodowych koncernów. Firma zatrudniająca ponad 3400 osób jest uznaną przez ENR Top 5 czołową agencją projektową w branży farmaceutycznej. Obroty w 2020 r. wyniosły 400 mln USD, a wśród klientów PM Group znajdują się takie podmioty jak AbbVie, Bayer, Johnson & Johnson, Merck, Regeneron, Resilience, Sanofi i Thermo Fisher Scientific.

Allan Schouten, prezes PM Group w USA, powiedział: „Otwarcie naszego biura w Filadelfii jest przełomowym momentem w strategicznym rozwoju działalności na rynku nauk biologicznych na świecie. Podobnie jak w przypadku oddziałów w Bostonie i San Francisco, inwestujemy, aby zbudować w Filadelfii wiodące centrum life science, które będzie obsługiwać zarówno naszych klientów w USA, jak i na arenie międzynarodowej”.

„Nowe biuro będzie oferować naszym klientom najwyższej jakości specjalistyczne usługi w zakresie inżynierii, architektury, zarządzania projektami i doradztwa technicznego. Główny zespół liderów z branży life science jest od dawna obecny w Filadelfii. Ze wsparciem ze strony międzynarodowej sieci już teraz realizujemy projekty dla naszych klientów w USA” - poinformował Brendan O’Connell, dyrektor operacyjny w Filadelfii.

PM Group prowadzi obecnie rekrutację na szereg stanowisk w obszarach o kluczowym znaczeniu, takich jak zarządzanie projektami, inżynieria, architektura, końcowa kontrola jakości i kwalifikacja - więcej informacji można znaleźć na stronie www.pmgroup-global.com/careers.

Materiał zdjęciowy - https://mma.prnewswire.com/media/1671490/pm_group_philadelphia_office_opening.jpg

Źródło: PM Group

KONTAKT: