Zdrowie i styl życia

Zlecone: Webinarium na żywo: Pfizer zyskuje na wydajności dzięki zautomatyzowaniu kontroli jakości przez zastosowanie QC Micro

18.11.2010, 19:11aktualizacja: 18.11.2010, 19:11

Prezentacja dla klientów pokaże osiągnięcia ulepszonego EM.

WALKERSVILLE, Md. - (BUSINESS WIRE) - Webinarium (seminarium internetowe) na temat korzyści z wprowadzenia LabVantage Micro/EM(TM) - rozwiązania pomijającego dokumentację papierową QC Micro, autorstwa Lonza we współpracy z firmą MODA(TM), odbędzie się we wtorek, 14 grudnia 2010 r., o 8.00 EST (świat) lub o 11.00 EST (USA). Organizatorem webinarium jest firma Lonza.

W prezentacji weźmie udział Karen Grohalski, kierownik działu operacji laboratoryjnych i systemów jakościowych w Pfizer Global Manufacturing - wiodącym przedsiębiorstwie biofarmaceutycznym, które przeprowadziło wiele działań na rzecz ochrony zdrowia. Z prezentacją wystąpi również Robert Voelkner z LabVantage Solutions, jeden ze sponsorów przedsięwzięcia.

Podczas webinarium zostaną poruszone następujące tematy:

- integracja rozwiązania MODA(TM) z LIMS (system zarządzania informacjami laboratoryjnymi) prowadzona przez LabVantage(R) i Lonza Vision,

- uzasadnienie dotyczące rozszerzenia przez firmę Pfizer LIMS specjalnie stworzonego QC Micro,

- wcześniejsze działania firmy Pfizer; potrzeba automatyzacji i integracji z LIMS,

- nowy zautomatyzowany program QC Micro,

- dlaczego firma Pfizer zdecydowała się na wybór LabVantage Micro/EM(TM) we współpracy z MODA(TM),

- plany na przyszłość firmy Pfizer.

Podczas webinarium omówione zostaną najskuteczniejsze rozwiązania dotyczące automatyzacji procesów kontroli jakości, jakie Pfizer wprowadza w swoich zakładach produkcyjnych na całym świecie. Tematem spotkania będą także rozbieżności pomiędzy funkcjonowaniem LIMS i wymaganiami stawianymi w programie kontroli jakości QC Micro przez EM, skutecznością i testowaniem produktów. Tematy te zainteresują również specjalistów z branż IT i handlowej.

Rejestracja pod adresem: http://www.tmecom.com/lonza/webinars/121410/registration.html

Dokumentacja papierowa w dalszym ciągu stanowi poważny problem dla wielu programów QC Micro: planowanie na papierze, oznaczanie nośników medialnych specjalnymi markerami, manualne ujednolicanie dokumentów, zapisy w papierowych księgach handlowych, odręczne powiadamianie o błędach. Wszystkie te działania są wyjątkowo czasochłonne i wymagają dużego nakładu pracy, a wielokrotne powtarzanie tych zadań powoduje błędy. Firmie Pfizer udało się skutecznie wprowadzić stworzony przez Lonza system LabVantage Micro/EM(TM), we współpracy z MODA(TM). W rezultacie firmie udało się osiągnąć cel i zautomatyzować procesy kontroli jakości oraz ujednolicić regulacje w zakładach produkcyjnych firmy.

Od maja 2010 r., MODA należy do firmy Lonza. Proces, który rozpoczął się jako inicjatywa mająca na celu wyeliminowanie z firmy niepotrzebnych odpadów, zredukowanie czasu pracy i zarządzania oraz ogólną poprawę współpracy, stał się inspiracją dla platform informatycznych, tworzonych dla branży związanej z naukami biologicznymi (sciences industry).

Informacje nt. rozwiązania MODA(TM)

Więcej nauki, mniej papieru(TM). Produkt MODA(TM) wzmacnia platformę Rapid Testing Solutions firmy Lonza, dzięki zastosowaniu komplementarnego produktu oferowanego dla potrzeb zapewnienia jakości (QA) i kontroli jakości (QC) w organizacjach zajmujących się naukami biologicznymi. Rozwiązanie MODA(TM) oferuje możliwość automatycznego zbierania danych, analizę i wizualizację obiegu dokumentów dotyczących uregulowanych procesów produkcyjnych z monitoringiem środowiska, testami produktów i ich skuteczności włącznie. Platforma mobilnego pobierania danych MODA(TM) skutecznie eliminuje braki wydajności i zmniejsza ryzyko popełnienia błędów, jakie towarzyszą systemom regulacji procesów produkcyjnych, opartych na dokumentacji papierowej. Więcej informacji można uzyskać pod adresem: http://www.lonza.com/moda.

Informacje o firmie Lonza

Lonza jest jednym z wiodących dostawców dla przemysłu farmaceutycznego, branży związanej z naukami biologicznymi i systemów ochrony zdrowia. Zakres świadczonych usług obejmuje zarówno prowadzenie badań, jak i wytworzenie produktu końcowego. Lonza jest światowym liderem w dziedzinie produkcji i obróbki zarówno chemicznej, jak i biotechnologicznej, aktywnych składników farmaceutycznych. Biofarmaceutyki stanowią obecnie jeden z najważniejszych czynników rozwoju przemysłu farmaceutycznego i biotechnologicznego. Lonza posiada duży potencjał w zakresie badań dotyczących małych i dużych molekuł, peptydów, aminokwasów oraz niszowych bioproduktów, które odgrywają istotną role w rozwoju nowoczesnej medycyny i produktów zdrowotnych. Lonza jest liderem w badaniach komórkowych, wykrywaniu endotoksyn i terapii komórkowej. Firma jest także wiodącym dostawcą cennych składników chemicznych i biotechnicznych na rynek produktów żywnościowych, ochronnych, higieny osobistej i produktów rolnych. Lonza z centralą w Bazylei (Szwajcaria) jest notowana na Szwajcarskiej Giełdzie Papierów Wartościowych. W 2009 r., firma osiągnęła poziom sprzedaży na poziomie 2 690 mld CHF. Więcej informacji na stronie http://www.lonza.com.

KONTAKT:

Jim Tagliaferri