Zdrowie i styl życia

Zlecone: Sezon wakacyjny z globio.travel

31.05.2011, 14:44aktualizacja: 31.05.2011, 14:44

Słońce, plaża, góry, morze, czy jezioro - wybór należy do Ciebie. Ponieważ sezon wakacyjny zbliża się wielkimi krokami, podpowiadamy, gdzie najlepiej w Europie można spędzić urlop. Z http://pl.globio.travel/ poznaj urokliwe zakątki kontynentu europejskiego i zaplanuj swoje wymarzone wakacje.

Chorwacja leży nad Morzem Adriatyckim (http://pl.globio.travel/details/Chorwacja/4d9c25d17b04d6e7c61a2a03). Przez wiele lat pozostawała nieodkrytą perełką turystyki. Na szczęście, szczególnie w ostatnich latach, podejście turystów zmieniło się i coraz liczniej odwiedzają to państwo. Ma ono przecież bardzo wiele do zaoferowania. Mowa tutaj nie tylko o bajecznym wprost wypoczynku nad morzem - dla bardziej aktywnych oferuje m.in. zwiedzanie wielu rzymskich i greckich zabytków.

Jeśli poszukujecie idealnego wypoczynku na plaży i kąpieli w czystym morzu i małych zatoczkach, dobrze trafiliście. Średnia temperatura wody latem wynosi 23-24 stopnie, a powietrza 24-25 stopnie. Są to wprost idealne warunki do uprawiania sportów wodnych. Do najpopularniejszych chorwackich krain należą: Istria, Rovinj, Dalmacja, Zadar, Split, Dubrownik.

Francja przyciąga turystów przez cały rok (http://pl.globio.travel/details/Francja/4db96679c0a8da44433f16f1). Zimą można uprawiać narciarstwo i snowboard w polodowcowych Alpach, a latem wygrzewać się nad Morzem Śródziemnym i na plażach Lazurowego Wybrzeża. Swoim urokiem i niepowtarzalnym klimatem przyciągają małe kawiarenki poukrywane w zaułkach francuskich miasteczek. Kilometry plaż, ładne widoki i ciepła woda zachęca do spędzania czasu w tym urokliwym zakątku.

Nie ma chyba na świecie osoby, która nie słyszała o przepięknych krajobrazach Toskanii, mieście Remusa i Romulusa - Rzymie, zabytkach Florencji, wyspie Elbie, Wenecji czy też o Krzywej Wieży w Pizie. Od czerwca do września temperatury kształtują się w okolicach 25-30 stopni, więc to kolejny argument do spędzenia urlopu we Włoszech (http://pl.globio.travel/details/W%C5%82ochy/4d9c2dcd0c32da449b8c8f10).

Wszyscy użytkownicy serwisu globio.travel mogą wybrać i zarezerwować miejsce noclegowe w apartamencie, hotelu czy domku wakacyjnym w każdym miejscu w Europie. Do propozycji zakwaterowania dołączono opisy i zdjęcia, a także przy niektórych dostępne terminy i ceny. Więcej informacji w serwisie globio.travel.

Plik graficzny dotyczący tej informacji prasowej znajduje się na portalu Serwisu Informacji Zleconych pod adresem http://siz.pap.pl.

Źródło informacji: globio.travel

Data publikacji 31.05.2011, 14:44