Zdrowie i styl życia

Dr Rongxiang Xu laureatem nagrody International Golden Biatec 2013 za wynalazek w zakresie "nauki o regeneracji organów ludzkich"

17.10.2013, 17:03aktualizacja: 17.10.2013, 17:03

Dr Xu dołącza tym samym do grona dotychczasowych laureatów, w tym byłego prezydenta Stanów Zjednoczonych George'a W. Busha, rosyjskiego prezydenta Vladimira Putina oraz byłego prezydenta Francji Jacques'a Chiraca.

LOS ANGELES, 17 października 2013 r. /PRNewswire/ - Dr Rongxiang Xu (http://en.wikipedia.org/wiki/Rongxiang_Xu) został laureatem uznanej, międzynarodowej nagrody Golden Biatec 2013 przyznawanej przez Klub Gospodarczy Nieformalnego Forum Gospodarczego (ang. Informal Economic Forum - IEF) (http://www.hospodarskyklub.sk/?ankety2013), z siedzibą w Słowacji, w uznaniu za wynalazek w zakresie "nauki i rozwiązań w dziedzinie regeneracji organów ludzkich i przedłużania życia". Nagroda Golden Biatec odzwierciedla nadzwyczajny wkład w życie gospodarcze, publiczne i polityczne w Republice Słowackiej i na świecie. Jest ona przyznawana każdego roku przez IEF średnio siedmiu osobom, które wnoszą w swoich krajach istotny wkład na rzecz "pokoju i rozwoju relacji pomiędzy narodami oraz krajami", a także wkład na rzecz dobrobytu ludności na całym świecie.

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20131017/LA98988)

Klub Gospodarczy postanowił nagrodzić dra Xu z uwagi na przeprowadzone przez niego badania i wkład na rzecz rozwijania nauki oraz rozwiązań w zakresie regeneracji uszkodzonych organów ludzkich oraz przedłużania ludzkiego życia. W liście nominacyjnym zawarto następujące oświadczenie: "Pragniemy wyrazić nasze uznanie i podziw dla wniesionego przez Pana wkładu na rzecz opracowania rozwiązania w zakresie regeneracji organów ludzkich. Informacje dotyczące Pańskiego wyjątkowego patentu są rewolucyjne nie tylko w dziedzinie biologii, lecz także ogólnie dla nauk ścisłych".

Do grona dotychczasowych wybitnych laureatów Golden Biatec należy były prezydent Stanów Zjednoczonych Georg W. Bush, rosyjski prezydent Władimir Putin, były prezydent Francji Jacques Chirac, były kanclerz Niemiec H. Kohl, przewodniczący Komisji Europejskiej J. Santer, założyciel i prezes Światowego Forum Gospodarczego prof. K. Schwab, były prezes Banku Światowego J. D. Wolfensohn, były prezydent Polski A. Kwaśniewski, a także laureat Nagrody Nobla z 1996 r. prof. M. Yunus. Do grona laureatów krajowych należy pierwszy prezydent Republiki Słowackiej M. Kovac, który jako pierwszy otrzymał tę nagrodę, a także kardynał Jan Chryzostom Korec, który posiada również prawa honorowego członka Klubu.

Klub Gospodarczy ogłosił, że oficjalna ceremonia rozdania nagród odbędzie się w Bratysławie (Słowacja) w dniu 24 października 2013 r. (o godz. 14:30 czasu środkowoeuropejskiego, tj. o godz. 8:30 czasu wschodnioamerykańskiego). Ogólnoświatową transmisję z ceremonii będzie można obejrzeć na stronach: http://www.telepresence.sk/, http://www.telepresence.sk/portal/event/detail/event/17/. Program ceremonii przewiduje jednogodzinną przemowę dra Xu na temat regeneracji organów, w której opisze on odbiorcom z całego świata istniejące w organie ludzkim komórki posiadające potencjał regeneracyjny, które można pobudzić w celu regeneracji własnych komórek ustrojowych, umożliwiając tym samym odbudowę uszkodzonego lub zmienionego chorobowo organu, a w efekcie przedłużenie ludzkiego życia. Jest to innowacyjne odkrycie w dziedzinie nauk przyrodniczych w historii zdrowia ludzkiego.

Dr Rongxiang Xu

Dr Rongxiang Xu jest twórcą medycyny regeneracyjnej (ang. Human Body Regenerative Restoration Science - HBRRS) oraz posiadaczem patentu w dziedzinie nauki o regeneracji organów ludzkich, uznanej przez prezydenta Obamę za obszar priorytetowy w Orędziu o stanie państwa na rok 2013. Jest on także posiadaczem patentu za odkrycie faktu, że ludzkie komórki somatyczne przekształcają się w pluripotencjalne komórki macierzyste, przyczyniające się do regeneracji fizjologicznych tkanek i organów, jak również patentu za wynalazek określany jako "komórka o potencjale regeneracyjnym" (ang. Potential Regenerative Cell - PRC).

Źródło: Dr. Rongxiang Xu

KONTAKT: