FON SA korekta raportu nr 48/2014 z 22.05.2014 r. - informacja o zwołaniu ZWZ na 16.06.2014 r.

27.05.2014, 20:45aktualizacja: 27.05.2014, 20:45

Raport bieżący z plikiem 49/2014

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zarząd FON S.A. z siedzibą w Płocku informuje, niniejszym dokonuje korekty raportu bieżącego nr 48/2014 z dnia 22.05.2014r. w sprawie zwołania Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Emitenta na dzień 16.06.2014r.

Wraz z raportem o zwołaniu Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Emitent opublikował materiały mające być przedmiotem obrad tego Zgromadzenia w tym w szczególności dokument: "Sprawozdanie Rady Nadzorczej FON S.A. z wyników oceny Sprawozdania Finansowego oraz Sprawozdania Zarządu z działalności Spółki za rok obrotowy 2013." oraz "Ogłoszenie o zwołaniu ZWZ FON S.A. wraz z projektami uchwał".

Emitent wyjaśnia, że powziął informację o sprostowaniu omyłki zawartej w Sprawozdaniu Rady Nadzorczej FON S.A. z wyników oceny Sprawozdania Finansowego oraz Sprawozdania Zarządu z działalności Spółki w zakresie punktu 3 tj. rekomendacji Rady Nadzorczej w sprawie przeznaczenia zysku za rok 2013.

Rada Nadzorcza rekomenduje wyłączenie zysku osiągniętego za rok 2013 od podziału jednakże w rekomendowanej treści uchwały Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia omyłkowo wskazano, że osiągnięty przez Spółkę zysk przeznaczony ma zostać w całości na pokrycie strat Spółki z lat ubiegłych, gdy prawidłowa treść rekomendowanej uchwały powinna przewidywać przeznaczenie zysku w części na pokrycie strat Spółki z lat ubiegłych oraz w części na kapitał zapasowy albowiem osiągnięty zysk Spółki przekracza niepokryte starty z lat ubiegłych.

Emitent informuje, że omyłkowo opublikowana treść rekomendacji Rady Nadzorczej w zakresie przeznaczenia zysku za rok 2013 brzmi:

Rada Nadzorcza przedkłada przedmiotowe sprawozdanie Rady Zwyczajnemu Walnemu Zgromadzeniu w celu rozpatrzenia i zatwierdzenia oraz rekomenduje w zakresie przeznaczenia zysku Spółki za rok 2013r. wyłączenie zysku od podziału i podjęcie przez Zwyczajne Walne Zgromadzenie uchwały następującej treści :

wysokości 25 821 197,27 zł ( dwadzieścia pięć milionów osiemset dwadzieścia jeden tysięcy sto

dziewięćdziesiąt siedem złotych 27/100) zostanie wyłączony od podziału i przeznaczony na pokrycie

strat Spółki z lat ubiegłych .

Natomiast jej prawidłowe brzmienie to:

Zgromadzenie uchwały następującej treści :

dziewięćdziesiąt siedem złotych 27/100) zostanie wyłączony od podziału i przeznaczony w kwocie 23.173.203,20 zł (dwadzieścia trzy miliony sto siedemdziesiąt trzy tysiące dwieście trzy złote 20/100 ) na pokrycie całości strat Spółki z lat ubiegłych oraz w kwocie 2.647.994,07 zł (dwa miliony sześćset czterdzieści siedem tysięcy dziewięćset dziewięćdziesiąt cztery złote 7/100) na kapitał zapasowy Spółki.

Emitent w załączeniu do niniejszego raportu przedkłada prawidłową treść załącznika - Sprawozdanie Rady Nadzorczej FON S.A. z wyników oceny Sprawozdania Finansowego oraz Sprawozdania Zarządu z działalności Spółki za rok obrotowy 2013.

Ponadto w związku z powyższą korektą Emitent koryguje treść projektu uchwały nr 9 w sprawie podziału zysku netto za okres od 01.01.2013 do 31.12.2013 w ten sposób, że zamiast podanej w korygowanym projekcie treści § 1 w brzmieniu:

"Zwyczajne Walne Zgromadzenie ustala, że zysk netto spółki za okres od 01.01.2013 do 31.12.2013 w wysokości 25.821.197,27zł (dwadzieścia pięć milionów osiemset dwadzieścia jeden tysięcy sto dziewięćdziesiąt siedem złotych dwadzieścia siedem groszy) zostanie wyłączony od podziału i przeznaczony na pokrycie strat Spółki z lat ubiegłych."

Proponuje się treść następującą

"Zwyczajne Walne Zgromadzenie ustala, że zysk netto spółki za okres od 01.01.2013 do 31.12.2013 w wysokości 25.821.197,27zł (dwadzieścia pięć milionów osiemset dwadzieścia jeden tysięcy sto dziewięćdziesiąt siedem złotych dwadzieścia siedem groszy) zostanie wyłączony od podziału i przeznaczony w kwocie 23.173.203,20 zł (dwadzieścia trzy miliony sto siedemdziesiąt trzy tysiące dwieście trzy złote 20/100 ) na pokrycie całości strat Spółki z lat ubiegłych oraz w kwocie 2.647.994,07 zł (dwa miliony sześćset czterdzieści siedem tysięcy dziewięćset dziewięćdziesiąt cztery złote 7/100) na kapitał zapasowy Spółki."

Emitent informuje, że pozostałe informacje opublikowane raportem bieżącym nr 48/2014 z dnia 22.05.2014r pozostają bez zmian.

W załączeniu do niniejszego raportu Emitent przekazuje treść skorygowanego dokumentu Sprawozdanie Rady Nadzorczej FON S.A. z wyników oceny Sprawozdania Finansowego oraz Sprawozdania Zarządu z działalności Spółki za rok obrotowy 2013. oraz Ogłoszenia o zwołaniu ZWZ FON S.A. wraz z projektem uchwał.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi mra