Firma Midea wprowadza zaktualizowany system M-Smart, umożliwiając inteligentny styl życia właścicielom domów

09.03.2016, 14:17aktualizacja: 09.03.2016, 14:17

Pierwszy domowy ekosystem oparty na Internecie przedmiotów rozwiązuje kwestie mobilności smart połączonych pojazdów.

Szanghaj, 9 marca 2016 r. /PRNewswire/ - Dnia 8 marca firma Midea, gigant produkujący artykuły gospodarstwa domowego, ogłosiła aktualizację inteligentnego systemu domowego M-Smart. Wydarzenie to miało miejsce w przeddzień światowych targów elektroniki i gospodarstwa domowego AWE 2016, najważniejszego wydarzenia w zakresie gospodarstwa domowego w Chinach.

Dyrektor techniczny firmy Midea Zack Hu i główny architekt systemu M-Smart Li Qiang zaprezentowali inteligentne artykuły gospodarstwa domowego i inteligentną ekologię M-Smart przez strategię otwartej współpracy prowadzącą do wcześniej niespotykanej łączności.

Firma Midea jest największym producentem urządzeń konsumenckich w Chinach. Produkuje ona ponad 30 kategorii produktów, w tym ponad 200 mln artykułów do użytku domowego. Przeciętne chińskie gospodarstwo domowe ma w wyposażeniu 2,5 produktu firmy Midea, a w 2016 r. na rynek ma wpłynąć 30 mln produktów smart firmy. Liczne badania rynkowe wskazują, że rynek inteligentnych artykułów gospodarstwa domowego może osiągnąć wartość 100 mld USD w ciągu najbliższych 3 do 5 lat. Jako światowy lider w zakresie dostarczania artykułów gospodarstwa domowego firma Midea dysponuje wystarczającymi środkami, aby osiągnąć sukces w branży inteligentnych gospodarstw domowych oraz projektowania potrzeb użytkowników. Zdobywając coraz większy rozgłos na świecie, firma Midea utwierdza swoją pozycję lidera w zakresie technologii ekologicznej przy pomocy systemu M-Smart oraz tworzy wizerunek mistrza inteligentnego sprzętu.

Firma Midea ma ponad 50 partnerów, w tym firmy Huawei, COFCO, IBM i OnStar. Firma zawarła również umowę o współpracy strategicznej z firmą GM OnStar, tworząc pionierskie rozwiązania w zakresie inteligentnej ekologii między inteligentną mobilnością połączonych pojazdów i systemów inteligentnych gospodarstw domowych w Chinach. Owoce tego porozumienia można zobaczyć w samochodzie najnowszej generacji Buick LaCrosse. Jest to również pierwszy w Chinach przykład połączonych inteligentnych urządzeń należących do różnych kategorii. Do dziś system M-Smart firmy Midea pomógł w osiągnięciu otwartego dostępu na rynku inteligentnych gospodarstw domowych wielkim koncernom takim, jak Huawei, Tencent, Xiaomi, TCL, LeTV i OnStar, dzięki temu umożliwiając konsumentom skuteczniejsze zarządzanie sprzętem AGD. W celu ustanowienia ekosystemu artykułów gospodarstwa domowego i zapewniania zindywidualizowanych usług obejmujących cały proces (od systemów operacyjnych do inteligentnego wykorzystywania urządzeń należących do różnych kategorii i najlepszej obsługi po sprzedaży) z firmą Midea zawarły "braterski" sojusz również firmy IBM, Alibaba Cloud i Amazon.

Więcej informacji znajduje się pod adresem: http://www.midea.com/global/?mtag=40005.1.7.

Źródło: Midea Group

Data publikacji 09.03.2016, 14:17