Reed Sinopharm gospodarzem największej na świecie imprezy w branży medycznej tHIS w Szanghaju

25.04.2016, 11:30aktualizacja: 25.04.2016, 11:30

SZANGHAJ, 25 stycznia 2016 r. /PRNewswire/ - 17 kwietnia otwarto w Szanghaju w Narodowym Centrum Wystaw i Zjazdów Szczyt Branży Medycznej.

Zdjęcie - http://photos.prnewswire.com/prnh/20160421/358198

Organizator odnotował rekordowych 380 000 wejść, 216 784 gości z branży medycznej i oddelegował ponad 55 000 pracowników na teren wystawy w trakcie 4 dni jej trwania. W ramach przygotowań do tak dużej koncentracji odwiedzających, miasto Szanghaj wdrożyło własne środki bezpieczeństwa oraz zwiększyło częstotliwość połączeń metra, by zapobiec powstawaniu tłumów i wzrostu natężenia ruchu na terenie wystawy. Podczas imprezy zarezerwowano także wszystkie miejsca w hotelach na terenie miasta Szanghaj.

Pomimo, iż organizowana jest dopiero druga edycja imprezy, tHIS już zdecydowanie stał się największym wydarzeniem w branży medycznej na świecie, licząc ponad 330 000 metrów kwadratowych powierzchni wystawowej i 107 odrębnych konferencji.

Do kluczowych wydarzeń zaliczyć można trzy najważniejsze w Chinach wystawy sprzętu medycznego oraz środków farmaceutycznych (CMEF, PHARMCHINA i API CHINA) i najważniejsze forum inwestycji w systemie służby zdrowia, Healthcare China 2016. Wspólnym organizatorem tegorocznego forum inwestycyjnego stały się firmy Reed Sinopharm, JP Morgan Asset Management, CICC oraz Sinopharm Capital. Udział w forum wzięło ponad 700 wybranych inwestorów i instytucji.

Wystawa zaprezentowała pełny łańcuch wartości w branży, jak również niektóre z najnowszych, innowacyjnych technologii, w tym diagnostykę genetyczną, robotykę rehabilitacyjną, technikę noszenia, druk 3D i inne.

6 900 uczestniczących firm z 30 krajów zaprezentowało na wystawie dziesiątki tysięcy produktów i usług. Udział w imprezie wzięli, prezentując okazałe stoiska, najwięksi producenci sprzętu medycznego tacy jak: GE, United Imaging, Siemens, Philips i Mindray, jak również najważniejsze grupy farmaceutyczne w Chinach takie jak: Sinopharm, Shanghai Pharma i CR Pharmaceuticals.

Targi Natural Health and Nutrition Expo stały się najszybciej rosnącym segmentem w portfolio, dzięki oczekiwanemu wzrostowi populacji z uwagi na wycofanie zasady jednego dziecka, jak również wzrost klasy średniej w Chinach, która jest świadoma istotności ochrony zdrowia.

Od rozpoczęcia 13. planu pięcioletniego w Chinach w 2016 r. program "Zdrowie Chiny 2000" zostanie ukierunkowany na równoległy rozwój służby zdrowia, produkcji farmaceutycznej oraz segment ubezpieczeń zdrowotnych, które staną się jednymi z kluczowych priorytetów rozwoju w Chinach oraz istotnym elementem strategii krajowej.

Firmy chińskie, które nie były tradycyjnie związane ze służbą zdrowia, również przesunęły najważniejsze inwestycje i zasoby do tejże branży. Niektóre z nich w toku zmian nawet zmieniły swoją nazwę, by zwrócić uwagę na zmianę branży. Giganty międzynarodowe takie jak: Alibaba, Lenovo, Fosun Group i Wandy zajęły kluczowe segmenty rynku, oczekując na ogromne okazje, które pojawią się w przyszłości.

Szczyt Branży Medycznej organizuje Reed Sinopharm, wspólne przedsiębiorstwo czołowego światowego organizatora imprez Reed Exhibitions i Sinopharm, czołowej państwowej grupy farmaceutycznej w Chinach. Jego kolejna edycja odbędzie się w maju 2017 r. w Szanghaju.

Źródło: Reed Sinopharm Exhibitions

Data publikacji 25.04.2016, 11:30