SOHO DEVELOPMENT SA (2/2017) Ogłoszenie o zwołaniu Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia na dzień 06 lutego 2017 r. Projekty uchwał

10.01.2017, 21:07aktualizacja: 10.01.2017, 21:07

Raport bieżący z plikiem 2/2017

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zarząd Soho Development S.A. ("Spółka"), przekazuje niniejszym treść ogłoszenia o zwołaniu Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki na dzień 06 lutego 2017 roku na godzinę 11.00 w siedzibie Spółki (ul. Mińska 25, 03-808 Warszawa).

Zarząd przekazuje również projekty uchwał na walne zgromadzenie, w tym proponowane zmiany Statutu Spółki. Proponowane zmiany Statutu zmierzają do uchylenia postanowień przewidujących szczególne wymogi dotyczące powoływania i odwoływania członków Zarządu i przywrócenie postanowień uwzględniających standardowe w tym zakresie zasady wynikające z Kodeksu spółek handlowych (powoływanie i odwoływanie członków Zarządu przez Radę Nadzorczą). Dodatkowo, proponowane jest uchylenie wymogu kwalifikowanej większości głosów przy podejmowaniu uchwał przez Walne Zgromadzenie dotyczących w szczególności powoływania i odwoływania członków Rady Nadzorczej oraz wprowadzenie w tym zakresie wymogu bezwzględniej większości głosów, odpowiadającego standardowi wynikającemu z Kodeksu spółek handlowych, a także zmniejszenie minimalnej liczby członków Rady Nadzorczej z sześciu do pięciu. Zgodnie z projektem dotychczasowe postanowienia będą obowiązywać do momentu wygaśnięcia mandatów wszystkich członków Zarządu, w tym Prezesa Zarządu, sprawowanych w ramach bieżącej kadencji (tj. kadencji, która rozpoczęła się w dniu 1 stycznia 2013 r.).

Treść ogłoszenia oraz projekty uchwał zawarte są w załączniku do niniejszego raportu.

Pozostałe dokumenty, które maja być przedmiotem rozpatrywania przez Walne Zgromadzenie zostaną opublikowane jednocześnie z niniejszym raportem na stronie internetowej Spółki w zakładce "Relacje Inwestorskie/Walne Zgromadzenia".

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz