Dr Piotr Maszczyk: człowiek racjonalny to egoista?

08.03.2017, 11:25aktualizacja: 08.03.2017, 11:25

PAP XXI
Wielu (nawet większość) ekonomistów wychodzi z założenia, że homo oeconomicus, czyli człowiek racjonalny, to wolna i egoistyczna jednostka dążąca do maksymalizacji swojej satysfakcji.

Czy mają rację? - zastanawia się dr Piotr Maszczyk.

Wykład dr. Maszczyka zatytułowany "Wprowadzenie do ekonomii" otwiera skierowany do dziennikarzy projekt edukacyjny Prasowa Akademia Pieniądza XXI, realizowany przez PAP we współpracy z NBP.

W sobotę 11 marca warsztatowe spotkanie z dr. Piotrem Maszczykiem. W internecie, pod adresem pap21.pl można się zapisać na bezpłatne szkolenie. Dostępny tam jest także wykład inauguracyjny "Wprowadzenie do ekonomii" oraz test zaliczeniowy.

Szczegóły: pap21.pl, http://kurier.pap.pl/pap21/

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE