IMPERA CAPITAL SA (4/2017) Sprzedaż części posiadanego pakietu akcji w spółce Grupa Exorigo -Upos S.A.

11.04.2017, 19:49aktualizacja: 11.04.2017, 19:49

Raport bieżący 4/2017

Zarząd Impera Capital S.A. (Emitent) informuje o dokonaniu w dniu dzisiejszym tj. 11 kwietnia 2017 roku za pośrednictwem domu maklerskiego sprzedaży 400.000 akcji spółki Grupa Exorigo-Upos S.A. z siedzibą w Warszawie stanowiących 4,00% kapitału zakładowego spółki Grupa Exorigo-Upos S.A., dających prawo do 400.000 głosów na Walnym Zgromadzeniu, stanowiących 4,00% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu (dalej Akcje).

Obecnie po dokonanej sprzedaży Emitent posiada 267.207 (dwieście sześćdziesiąt siedem tysięcy dwieście siedem) akcji spółki Grupa Exorigo-Upos S.A., reprezentujących 2,67% kapitału zakładowego spółki Grupa Exorigo-Upos S.A., uprawniających do 267.207 (dwieście sześćdziesiąt siedem tysięcy dwieście siedem) głosów na Walnym Zgromadzeniu, stanowiących 2,67% w ogólnej liczbie głosów w spółce Grupa Exorigo-Upos S.A.

Sprzedaż nastąpiła na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie na rynku alternatywnym w trybie transakcji pakietowych.

Cena sprzedaży jednej akcji spółki Grupa Exorigo-Upos S.A. wyniosła 10,50 zł za 1 akcję. Łączna cena sprzedaży uzyskana przez Emitenta wynosi 4.200.000 zł.

Podstawa prawna: Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz