COGNOR HOLDING SA (8/2017) Sprawozdanie Zarządu z badania aportu w postaci udziałów OMS Sp. z o.o. oraz zmienione projekty uchwał NWZ -korekta

25.04.2017, 23:46aktualizacja: 25.04.2017, 23:46

Raport bieżący z plikiem 8/2017

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zarząd Cognor Holding S.A. z siedzibą w Poraju podaje, iż podczas emisji raportu bieżącego nr 8/2017 nie załączył się załącznik zawierający opinię biegłego rewidenta w zakresie wartości godziwej przedmiotu Aportu.

Mając powyższe na względzie Emitent ponownie przesyła raport 8/2017 wraz ze wszystkimi załącznikami.

Zarząd Cognor Holding S.A. z siedzibą w Poraju (dalej: "Spółka", "Emitent") informuje,

iż w dniu 24 kwietnia 2017 roku przyjął sprawozdanie w związku z planowanym podwyższeniem kapitału zakładowego Spółki i dotyczące wkładu niepieniężnego wnoszonego na pokrycie akcji nowej emisji Spółki (dalej "Sprawozdanie"; "Aport").

Jednocześnie Emitent wyjaśnia, że wartość Aportu przyjęta przez Zarząd na potrzeby pokrycia ceny emisyjnej nowych akcji została ustalona na 24.000.000 zł, co oznacza ponad 20% dyskonto do wartości godziwej określonej przez biegłego rewidenta.

Mając powyższe Emitent przekazuje w załączeniu Sprawozdanie wraz z opinią biegłego rewidenta w zakresie wartości godziwej przedmiotu Aportu oraz uaktualnione projekty uchwały nadzwyczajnego walnego zgromadzenia zwołanego na dzień 25 kwietnia 2017 roku.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz