SARE SA (24/2017) Ujawnienie opóźnionej informacji poufnej

08.06.2017, 21:39aktualizacja: 08.06.2017, 21:39

Raport bieżący 24/2017

Zarząd spółki SARE S.A. (dalej: "Spółka"), działając na podstawie art. 17 ust. 4 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 r. w sprawie nadużyć na rynku (rozporządzenie w sprawie nadużyć na rynku) oraz uchylającego dyrektywę 2003/6/WE Parlamentu Europejskiego i Rady i dyrektywy Komisji 2003/124/WE, 2003/125/WE i 2004/72/WE (Dz. U. UE. L. z 2014 r. Nr 173, str. 1 z późn. zm., dalej: "Rozporządzenie MAR") podjął decyzję o opóźnieniu przekazania do publicznej wiadomości następującej informacji poufnej:

"W dniu 22 marca 2017 r. Rada Nadzorcza Spółki wyraziła zgodę na nabycie przez Spółkę aktywów Gadu-Gadu będących własnością spółki pod firmą: Xevin Consulting Limited z siedzibą na Cyprze (dalej: "Xevin"), za cenę nie wyższą niż 2 400 000,00 zł (słownie: dwa miliony czterysta tysięcy złotych), obejmujących w szczególności aktywa w postaci: a) sprzętu serwerowego b) komunikatora Gadu-Gadu, c) domen internetowych: gg.pl oraz gadu-gadu.pl, d) prawa własności do znaków towarowych Gadu-Gadu, e) prawa własności do logotypów Gadu-Gadu (w szczególności do znaku słoneczka).

W celu realizacji transakcji nabycia przedmiotowych aktywów w sposób najbardziej efektywny z biznesowego punktu widzenia oraz uwzględniając obowiązującą strategię Grupy SARE, Rada Nadzorcza Spółki działając na podstawie § 19 ust. 2 pkt m) Statutu Spółki, wyraziła zgodę na utworzenie przez Spółkę, zależnej od niej celowej spółki kapitałowej prawa handlowego, w tym na objęcie przez Spółkę w nowo utworzonej spółce zależnej akcji lub udziałów reprezentujących nie mniej niż 100% kapitału zakładowego, na pozostałych warunkach według uznania Zarządu Spółki."

Powodem ujawnienia ww. opóźnionej Informacji Poufnej jest fakt, że w dniu 08.06.2017 r. Emitent podpisał z Xevin Consulting Limited list intencyjny, zgodnie z treścią którego strony potencjalnej transakcji zamierzają w dobrej wierze prowadzić negocjacje w celu ustalenia ostatecznych warunków transakcji nabycia aktywów Gadu-Gadu, satysfakcjonujących dla obydwu stron, potwierdzając jednocześnie, że warunkiem jej realizacji jest uzyskanie wszelkich niezbędnych zgód i zezwoleń, w szczególności zgód organów korporacyjnych. W związku z powyższym, w opinii Zarządu Spółki, brak jest podstaw do dalszego opóźniania niniejszej Informacji Poufnej.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz