IMPEL SA (20/2017) Powołanie nowych Członków Rady Nadzorczej Impel S.A.

09.06.2017, 14:49aktualizacja: 09.06.2017, 14:49

Raport bieżący 20/2017

Zarząd Impel S.A. informuje, iż w dniu 9 czerwca 2017 roku Zwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki z dniem 9 czerwca 2017 roku powołało w skład Rady Nadzorczej Impel S.A. Pana Stefana Forlicza na Przewodniczącego Rady Nadzorczej i Panią Danutę Czajka na Członka Rady Nadzorczej.

Pan Stefan Forlicz jest absolwentem Politechniki Wrocławskiej, na kierunku elektronika i automatyzacja. W latach 1973-2006 związany zawodowo z wrocławską Akademią Ekonomiczną im. Oskara Langego, w której był m.in. kierownikiem Katedry Ekonomii Matematycznej w Instytucie Ekonomii. Doktor nauk ekonomicznych i doktor habilitowany nauk ekonomicznych. W 1996 roku uzyskał tytuł profesora.

Pan Stefan Forlicz wykładał także w Katedrze Ekonomii i Badań Regionalnych na Wydziale Zarządzania i Inżynierii Produkcji Politechniki Opolskiej. Brał udział w utworzeniu we Wrocławiu Wyższej Szkoły Bankowej, w której od 1998 roku pełni funkcję rektora. Był także kierownikiem Katedry Metod Ilościowych WSB we Wrocławiu, a w 2013 stanął na czele Instytutu Ekonomii tej uczelni. W 2013 roku Narodowy Uniwersytet Górniczy w Dniepropietrowsku nadał mu tytuł doktora honoris causa.

Zainteresowania naukowe Pana Stefana Forlicza koncentrują się w szeroko pojętej ekonomii, ze szczególnym uwzględnieniem ekonometrii i statystyki, ekonomii matematycznej, ekonomiki informacji oraz mikroekonomii.

Zgodnie ze złożonym oświadczeniem Pan Stefan Forlicz nie jest wpisany do Rejestru Dłużników Niewypłacalnych prowadzonego na podstawie ustawy o KRS oraz nie wykonuje innej działalności poza przedsiębiorstwem Spółki, która jest w stosunku do niej konkurencyjna, nie uczestniczy w spółce konkurencyjnej jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej lub jako członek organu spółki kapitałowej bądź w innej konkurencyjnej osobie prawnej jako członek jej organu.

Pani Danuta Czajka posiada wieloletnie doświadczenie na rynku transakcji kapitałowych oraz sprawozdawczości zarządczej. W latach 2003 - 2009 prowadziła firmę Cigma Capital działającą w zakresie doradztwa strategicznego oraz fuzji i przejęć. W latach 2004 - 2007 oraz w roku 2009, jako Doradca ds. Inwestycji Kapitałowych, współpracowała z Grupą Impel w zakresie procesów akwizycyjnych, inwestycyjnych i dezinwestycji. W latach 2009-2016 zasiadała w Zarządzie Impel S.A.

Pani Danuta Czajka pracowała jako dyrektor inwestycyjny w Innova Capital, funduszu inwestycyjnym private equity. Współpracowała z amerykańskimi firmami Land o' Lakes i Sparks Companies w zakresie projektów szkoleniowych, doradczych i rynków terminowych pod kuratelą agencji rozwoju międzynarodowego (USAID, Washington D.C.)

Pani Danuta Czajka posiada tytuł magistra inżyniera w zakresie ekonomiki rolnictwa. Ukończyła studia podyplomowe na SGH w zakresie strategii i finansów. Posiada również tytuł MBA Szkoły Biznesu Politechniki Warszawskiej w kooperacji z London Business School w Londynie HEC w Paryżu i NHH w Bergen, Norwegia. Posiada uprawnienia Członka Rady Nadzorczej przy Ministerstwie Skarbu Państwa. Jest absolwentem programu "Advanced Management Program" w IESE Business School (Uniwersytet Navarry).

Zgodnie ze złożonym oświadczeniem Pani Danuta Czajka nie jest wpisana do Rejestru Dłużników Niewypłacalnych prowadzonego na podstawie ustawy o KRS oraz nie wykonuje innej działalności poza przedsiębiorstwem Spółki, która jest w stosunku do niej konkurencyjna, nie uczestniczy w spółce konkurencyjnej jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej lub jako członek organu spółki kapitałowej bądź w innej konkurencyjnej osobie prawnej jako członek jej organu.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz