M.W. TRADE SA (19/2017) Wybór podmiotu uprawnionego do badania sprawozdań finansowych

09.06.2017, 16:50aktualizacja: 09.06.2017, 16:50

Raport bieżący 19/2017

Zarząd M.W. Trade SA ("Spółka", "Emitent") informuje, że 9 czerwca 2017 roku Rada Nadzorcza Spółki podjęła uchwałę w przedmiocie wyboru podmiotu uprawnionego do przeprowadzenia badania i przeglądu sprawozdań finansowych Spółki za rok obrotowy 2017 i rok obrotowy 2018, w tym:

- przeprowadzenia badania sprawozdania finansowego M.W. Trade SA za rok obrotowy 2017 oraz przeprowadzenia badania sprawozdania finansowego M.W. Trade SA za rok obrotowy 2018;

- przeglądu półrocznego sprawozdania finansowego M.W. Trade SA za I półrocze 2017 roku oraz przeglądu półrocznego sprawozdania finansowego M.W. Trade SA za I półrocze 2018 roku;

- przeprowadzenia badania rocznego pakietu konsolidacyjnego za rok obrotowy 2017 i przeglądu półrocznego pakietu konsolidacyjnego za I półrocze 2017 roku oraz

- przeprowadzenia badania rocznego pakietu konsolidacyjnego za rok obrotowy 2018 i przeglądu półrocznego pakietu konsolidacyjnego za I półrocze 2018 roku.

Rada Nadzorcza Emitenta wybrała Deloitte Polska sp. z o.o. sp. k. z siedzibą w Warszawie, al. Jana Pawła II 22, 00-133 Warszawa, wpisaną pod numerem 73 na listę podmiotów uprawnionych do badania sprawozdań finansowych prowadzoną przez Krajową Radę Biegłych Rewidentów (dalej: "Deloitte Polska").

Deloitte Polska:

- przeprowadzała badania rocznych sprawozdań finansowych za lata 2014-2016,

- dokonywała przeglądu sprawozdań finansowych Emitenta za pierwsze półrocze roku obrotowego w latach 2014-2016,

- przeprowadzała badania rocznego pakietu konsolidacyjnego za lata 2014-2016 oraz

- dokonywała przeglądu półrocznego pakietu konsolidacyjnego za I półrocze lat 2014-2016 roku.

Wyboru dokonano zgodnie z obowiązującymi przepisami.

Emitent zawrze umowę z Deloitte Polska na czas wykonania wyżej wymienionych usług.

Podstawa prawna przekazania raportu:

§ 5 ust. 1 pkt 19 Rozporządzenia Ministra Finansów w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz