ODLEWNIE POLSKIE SA (19/2017) Zawarcie umów z PROCAST GUSS GmbH

26.09.2017, 12:16aktualizacja: 26.09.2017, 12:16

Raport bieżący 19/2017

Zarząd Spółki Akcyjnej ODLEWNIE POLSKIE z siedzibą w Starachowicach niniejszym informuje, że Spółka w dniu 26 września 2017 roku podpisała z PROCAST GUSS GmbH z siedzibą w Niemczech Brockhger Straße 217, 33330 Gütersloh trzy umowy o dzieło na świadczenie usług odlewniczych w zakładach kontrahenta, zlokalizowanych w Gütersloh Brockhger Straße 217, Nortorf Gießereiweg 17 i Bad Saulgau Josef - Bautz- Straße 6, o łącznej wartości 2.358.530 (dwa miliony trzysta pięćdziesiąt osiem tysięcy pięćset trzydzieści) euro, co po przeliczeniu wg średniego kursu NBP z dnia poprzedzającego podpisanie umów wynosi 10.070.451 (dziesięć milionów siedemdziesiąt tysięcy czterysta pięćdziesiąt jeden) złotych. Usługi w ramach umów w zakładach PROCAST GUSS GmbH w będą realizowane w okresie od 01.10.2017 do 30.09.2018 roku. Przedmiotowe umowy będą wykonywane głównie w ramach oddelegowania pracowników własnych zgodnie z Dyrektywą 96/71/WE Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 16 grudnia 1996 r. dotyczącą delegowania pracowników w ramach świadczenia usług oraz Dyrektywą Parlamentu Europejskiego i Rady w sprawie egzekwowania dyrektywy 96/71/WE dotyczącej delegowania pracowników w ramach świadczenia usług, zmieniająca rozporządzenie (UE) nr 1024/2012 w sprawie współpracy administracyjnej za pośrednictwem systemu wymiany informacji na rynku wewnętrznym ("rozporządzenie w sprawie IMI"). Zawarte umowy podlegają prawu niemieckiemu i nie zawierają postanowień dotyczących kar umownych oraz innych postanowień odbiegających od ogólnie przyjętych w tego rodzaju umowach.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz