Pobierz materiał i Publikuj za darmo
Dobre sery topione produkowane są z sera żółtego, prawdziwego masła i naturalnych dodatków w zależności od smaku - szynki, salami, pieczarek, papryki itp. Nie jest też tajemnicą, że sery topione wywodzą się ze Szwajcarii i produkowane są już od ponad 100 lat.
Długa droga zaczyna się od naturalnego mleka
Zanim kremowe sery Hochland trafią na stół, przechodzą długą drogę. A wszystko zaczyna się od mleka. Firma Hochland skupuje mleko od ponad 600 lokalnych dostawców, którzy przestrzegają wyznaczonych przez firmę rygorystycznych standardów. Z tego mleka powstają sery żółte, stanowiące główny składnik kremowych serów Hochland. Do ich produkcji wykorzystuje się głównie cheddar, ale także inne gatunki: gouda, emmentaler i maasdamer. Następnie dodawane są naturalne składniki, w zależności od receptury, są to: szynka, salami, ogórki, papryka, cebula, czosnek, szczypiorek, pietruszka, pieczarki czy borowiki. Na każdym etapie produkcji sery przechodzą szereg kontroli, aby ich jakość była na najwyższym poziomie. Gotowy ser jest pakowany, a konsumenci mają do wyboru krążki, plastry, bloczki oraz kubeczki. Z fabryki Hochland w Kaźmierzu sery przewożone są do centrum logistycznego, skąd trafiają do hurtowni i do sklepów, a finalnie – na nasz stół.
Hochland zapewnia, że nie ma nic do ukrycia
Kontrowersje mogą budzić jedynie sproszkowane sole topiące, bez których ser żółty nie przekształci się w ser o kremowej konsystencji. Innej technologii nie ma, przynajmniej na razie.
„Sole te są standardowym składnikiem serów kremowych, na opakowaniach wzbudzającą podejrzliwość konsumentów literą „E”, którą zresztą oznaczane są także naturalne składniki różnych produktów spożywczych. Surowce te są dostarczane przez „renomowanych dostawców”, są całkowicie bezpieczne i w żaden sposób nie wpływają na zdrowie konsumentów” - powiedziała Dagmara Jank, menadżer jakości w Hochland Polska.
Prezes Hochland Polska Peter Knauer podkreśla, że oznaczenia „E” jest na bardzo wielu produktach spożywczych różnych producentów, natomiast na kremowych serach Hochland są „rzeczywiście tylko sole, które muszą być użyte wyłącznie ze względów technologicznych i w ułamkowych procentach”, a nie po to, żeby ograniczyć koszty produkcji.
Edukacja, czyli wiem co jem
Obecnie trwa długofalowa kampania edukacyjna, która towarzyszy wprowadzeniu nowych opakowań serów Hochland. Do udziału w kampanii zaproszono Annę Guzik. Ania oprócz tego, że jest znaną aktorką telewizyjną i teatralną, jest także zwolenniczką zdrowego odżywiania. Zawsze zwraca uwagę na to co trafia na jej talerz, dba o siebie i swoją rodzinę. W najnowszej reklamie Ania odkrywa tajemnicę smaku serów Hochland. Śledzi z jakich składników zrobiony jest ser Hochland, aby finalnie potwierdzić: test jakości i smaku zaliczony!
„Pokazanie w kampanii naturalnych składników, z których produkujemy nasze sery jest dla nas bardzo ważne. Nowa komunikacja jest przejrzysta i ma na celu podkreślenie wysokiej jakości i pysznego smaku kremowych serów marki Hochland” - mówi Radosław Jurkowski Brand Manager w firmie Hochland Polska.
Peter Knauer w wywiadzie zagwarantował, że produkty Hochland pod względem zawartości składników są takie same na całym świecie, bez konserwantów i barwników. Spółka eksportuje sery kremowe m.in. do Czech, Słowacji, Wielkiej Brytanii, na Węgry i do krajów nadbałtyckich.
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
embeduj wideo
POBIERZ WIDEO
Wideo do bezpłatnego wykorzystania w całości (bez prawa do edycji lub wykorzystania fragmentów)
POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Zdjęcia i materiały graficzne do bezpłatnego wykorzystania wyłącznie z treścią niniejszej informacji
Data publikacji | 06.10.2017, 13:58 |
Źródło informacji | Centrum Prasowe PAP |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |
Newsletter
Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.
ZAPISZ SIĘPozostałe z kategorii
-
Image
PLL LOT rozszerzają swoją obecność na lotniskach regionalnych, łącząc Kraków z Paryżem-Orly
• Polskie Linie Lotnicze LOT połączą bezpośrednimi rejsami Kraków i Paryż-Orly (ORY).
• Inauguracyjny rejs został zaplanowany na 31 marca 2025 roku.
• Połączenie z Kraków Airport będzie realizowane każdego dnia tygodnia, przez cały rok.
• Otwarcie nowej trasy jest potwierdzeniem planów narodowego przewoźnika na rozwój siatki połączeń również na lotniskach regionalnych.- 21.01.2025, 16:30
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: PLL LOT
-
Image
Rok 2024 był pomyślny dla międzynarodowej działalności Yutong Bus, przynosząc dalszy rozwój innowacji
Firma odnotowała przełom, a całkowita roczna wielkość sprzedaży osiągnęła 46 918 sztuk, co oznacza wzrost o 28,48% rok do roku.- 21.01.2025, 12:58
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: PR Newswire
-
Image
Razem dla życia - Unum i Karol Bączkowski łączą siły
Unum ogłasza współpracę z Karolem Bączkowskim, doświadczonym ratownikiem medycznym. W ramach partnerstwa firma przeszkoli swoich pracowników i agentów z kwalifikowanej pierwszej pomocy. Spółka została partnerem wydania „Książki o pierwszej pomocy napisanej przez życie” autorstwa Karola Bączkowskiego.- 21.01.2025, 11:56
- Kategoria: Zdrowie i styl życia
- Źródło: Unum Życie TUiR S.A.