GETBACK SA (123/2017) Informacja dotycząca pozyskania finansowania przez podmiot zależny.

27.10.2017, 18:52aktualizacja: 27.10.2017, 18:52

Raport bieżący 123/2017

Zarząd Getback S.A. ("Spółka") w nawiązaniu do raportu 117/2017 informuje, że w wykonaniu umów o których podpisaniu Spółka informowała w przywołanym raporcie, podmiot z grupy kapitałowej Spółki ("Podmiot") pozyskał w dniu dzisiejszym finansowanie w wysokości 30.000.000 EUR ("Finansowanie").

Zgodnie z informacjami przekazanymi we wspomnianym raporcie Finansowanie zostanie przeznaczone na nabycie portfeli wierzytelności przez podmioty w ramach grupy kapitałowej Spółki lub na inne cele związane z modelem biznesowym grupy kapitałowej. Finansowanie uzyskane w wyniku emisji obligacji zostanie udzielone Podmiotowi przez zagraniczny podmiot spoza grupy kapitałowej Spółki, który obejmie powyższe obligacje w ramach dedykowanej emisji niepublicznej. Warunki Finansowania, w tym warunki finansowe, nie odbiegają od warunków rynkowych stosowanych w przypadku takich źródeł finansowania. Spłata obligacji oraz płatności wynikających z obligacji gwarantowana jest przez Spółkę.

Nadto Spółka informuje, iż od chwili opublikowania przez Spółkę raportu bieżącego nr 108/2017 z dnia 11 października 2017 r. dokonane zostały kolejne przydziały obligacji wyemitowanych przez Spółkę, które wraz z opisanym powyżej Finansowaniem oraz opisanymi poniżej obligacjami, dają łączną wartość nominalną 211 999 236 PLN.

W dniu 16 października 2017 r. dokonano przydziału obligacji serii PP5 o łącznej wartości nominalnej 25.000.000 PLN z terminem wykupu przypadającym 30 kwietnia 2021 r. ("Obligacje") emitowanych w ramach publicznego programu emisji obligacji, objętego prospektem emisyjnym zatwierdzonym przez Komisję Nadzoru Finansowego w dniu 9 marca 2017 r. Zapisy na Obligacje prowadzono w dniach 9 października - 12 października 2017 r. włącznie.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz