URSUS SA (12/2018) Zawiadomienie o zmniejszeniu dotychczas posiadanego udziału w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Emitenta

29.01.2018, 19:38aktualizacja: 29.01.2018, 19:38

Raport bieżący 12/2018

Zarząd URSUS S.A. (Emitent) na podstawie art. 70 pkt 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzenia instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Dz. U. 2016, poz. 1639, z późniejszymi zmianami - dalej "Ustawa") informuje, iż w dniu 29 stycznia 2018 r. otrzymał od POL-MOT Holding S.A. (KRS 0000016274) zawiadomienia o zmniejszeniu przez tę spółkę wraz z podmiotami zależnymi ogólnej liczby akcji i głosów na walnym zgromadzeniu URSUS S.A. w wyniku transakcji zbycia akcji Emitenta zawartych w dniach 24-25 stycznia 2018 r.

Zawiadomienie POL-MOT Holding S.A. datowane na dzień 26 stycznia 2018 r. brzmiało następująco:

"Spółka POL-MOT Holding S.A. z siedzibą w Warszawie, 00-220 Warszawa, ul. Rajców 10, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie, XII Wydział Gospodarczy KRS pod numerem KRS 0000016274, kapitał zakładowy 1.380.000 zł, NIP: 524-030-21-57, REGON: 012770467 (dalej Spółka) na podstawie art. 69 ust. 1 pkt 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzenia instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Dz. U. 2016, poz. 1639, z późniejszymi zmianami - dalej "Ustawa"), będąc jednocześnie podmiotem dominującym wobec REO Sp. z o.o. Inwestycje SKA i POL-MOT Auto S.A., niniejszym zawiadamia, że Spółka - w dniu 24 stycznia 2018 r. na skutek zbycia na rynku regulowanym GPW przez POL-MOT Holding S.A. i REO Sp. z o.o. Inwestycje SKA łącznie 118.070 akcji URSUS S.A. - posiada 43,87% akcji (25.963.692 akcje) i głosów na walnym zgromadzeniu URSUS S.A. wraz z akcjami posiadanymi przez spółki zależne REO Sp. z o.o. Inwestycje SKA (5.618.830 akcji) oraz POL-MOT Auto S.A. (3.000.000 akcji). POL-MOT Holding S.A. samodzielnie posiada 17.344.862 akcje.

Przed wyżej opisaną transakcją POL-MOT Holding S.A. (samodzielnie 17.452.762 akcje) wraz ze spółkami zależnymi (REO Sp. z o.o. Inwestycje SKA - 5.629.000 akcje i POL-MOT Auto S.A. - 3.000.000 akcji) posiadał 44,07% akcji (26.081.762 akcje) i głosów na walnym zgromadzeniu URSUS S.A."

Zawiadomienie POL-MOT Holding S.A. datowane na dzień 29 stycznia 2018 r. brzmiało następująco:

"Spółka POL-MOT Holding S.A. z siedzibą w Warszawie, 00-220 Warszawa, ul. Rajców 10, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie, XII Wydział Gospodarczy KRS pod numerem KRS 0000016274, kapitał zakładowy 1.380.000 zł, NIP: 524-030-21-57, REGON: 012770467 (dalej Spółka) na podstawie art. 69 ust. 1 pkt 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzenia instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Dz. U. 2016, poz. 1639, z późniejszymi zmianami - dalej "Ustawa"), będąc jednocześnie podmiotem dominującym wobec REO Sp. z o.o. Inwestycje SKA i POL-MOT Auto S.A., niniejszym zawiadamia, że Spółka - w dniu 25 stycznia 2018 r. na skutek zbycia na rynku regulowanym GPW przez POL-MOT Holding S.A. 82.862 akcji URSUS S.A. - posiada 43,73% akcji (25.880.830 akcji) i głosów na walnym zgromadzeniu URSUS S.A. wraz z akcjami posiadanymi przez spółki zależne REO Sp. z o.o. Inwestycje SKA (5.618.830 akcji) oraz POL-MOT Auto S.A. (3.000.000 akcji). POL-MOT Holding S.A. samodzielnie posiada 17.262.000 akcji.

Przed wyżej opisaną transakcją POL-MOT Holding S.A. (samodzielnie 17.344.862 akcje) wraz ze spółkami zależnymi (REO Sp. z o.o. Inwestycje SKA - 5..618.830 akcje i POL-MOT Auto S.A. - 3.000.000 akcji) posiadał 43,87% akcji (25.963.692 akcje) i głosów na walnym zgromadzeniu URSUS S.A."

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz