GETBACK SA (26/2018) Informacja dotycząca zagranicznego inwestora wstępnie zainteresowanego objęciem akcji GetBack.

21.03.2018, 20:12aktualizacja: 21.03.2018, 20:12

Raport bieżący 26/2018

W nawiązaniu do raportów bieżących nr 15/2018 oraz 17/2018 dotyczących podwyższenia kapitału zakładowego Getback S.A. ("GetBack"), Zarząd GetBack informuje, że w dniu dzisiejszym GetBack podpisał list intencyjny ("List Intencyjny") z potencjalnym zagranicznym inwestorem branżowym ("Inwestor"), analizującym potencjalne objęcie akcji GetBack w emisjach, o których mowa w przywołanych raportach bieżących. Przy czym Inwestor nie jest żadnym z inwestorów, o których mowa w raportach bieżących nr 23/2018 i 25/2018. Z zastrzeżeniem, że Walne Zgromadzenie GetBack podejmie uchwały dotyczące podwyższenia kapitału zakładowego GetBack, zgodnie z treścią Listu Intencyjnego objęcie akcji przez Inwestora nastąpiłoby w drodze subskrypcji prywatnej w rozumieniu art. 431 § 2 pkt. 1) Kodeksu spółek handlowych, tzn. poprzez otrzymanie i przyjęcie oferty dotyczącej nabycia akcji ("Transakcja"). Zakończenie Transakcji zostało przewidziane nie później niż na 30 kwietnia 2018 r. Warunkami dokonania Transakcji są bezwzględnie obowiązujące zgłoszenia antymonopolowe o skutku zawieszającym lub inne warunki wynikające z bezwzględnie obowiązujących przepisów prawa. Za wyjątkiem postanowień odnoszących się do zachowania poufności, kosztów i wydatków oraz prawa właściwego, postanowienia Listu Intencyjnego nie stanowią jakiejkolwiek wiążącej umowy.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz