Pierwszy w Polsce Jeep Trackhawk wyjechał z Salonu w Białymstoku (Centrum Prasowe)

25.05.2018, 13:22aktualizacja: 25.05.2018, 13:22

FCA Polska/1 w Polsce Trackhawk fot.2
Z Salonu w Białymstoku wyjechał pierwszy zakupiony w Polsce Jeep Grand Cherokee Trackhawk. Na polski rynek trafi 51 samochodów tego modelu - w całej Europie będzie ich łacznie 300 sztuk.

Wczoraj, w Salonie marki Jeep w Białymstoku, został przekazany klientowi pierwszy w Polsce Jeep Grand Cherokee Trackhawk.

„Jeśli czujesz, że w Twoich żyłach zamiast krwi płynie adrenalina, to jesteś osobą, która dobrze będzie czuła się za kierownicą tego samochodu” - przekonuje Sławomir Daniluk, kierownik salonu Auto Fus Group Białystok, który w tym tygodniu przekazał kluczyki nabywcy tego pierwszego w Polsce Trackhawka.

Pod maską tego Jeepa znajduje się wyposażony w kompresor silnik V8 o mocy 700 KM, mogący uzyskać osiągi samochodów sportowych. „To wyjątkowy samochód o uniwersalnym charakterze. Świetnie sprawdzi się, jako pojazd rodzinny czy do prowadzenia spraw zawodowych, ale jest to oczywiście auto o właściwościach sportowych, znakomite także do dłuższych wyjazdów” - powiedział Sławomir Daniluk.

Odkąd w mediach społecznościowych pojawiła się informacja o tym, że premierowy model będzie do kupienia w Białymstoku, do Salonu Auto Fus Group Białystok od razu zaczęli nadciągąć pasjonaci motoryzacji. „Co ciekawe, ten model wzbudza silne emocje wśród pań. Ogólnie w ostatnich latach kobiety kupują dużo samochodów typu SUV” - dodał szef białostockiego salonu.

Pierwszym nabywcą Jeepa Grand Cherokee Trackhawk został 40-latek z Warszawy, miłośnik motoryzacji, a zawodowo właściciel firmy budowlanej - pan Tomasz. “Od wielu lat interesuję się samochodami. Od kilku lat regularnie bywam na torze, by móc przycisnąć nieco gaz, poczuć adrenalinę, odstresować się, ale i czegoś nowego nauczyć” - powiedział pierwszy w Polsce właściciel Trackhawka.

Przyspieszenie Jeepa Grand Cherokee Trackhawk od 0 do 100 km/h zajmuje ledwie 3,7 sekundy, a prędkość maksymalna to imponujące 290 km/h. Model został wyposażony w sportowy układ hamulcowy Brembo, pięć trybów jazdy z opcją torową, system wspomagający dynamiczny start „launch control” oraz system infotainment, który daje kierowcy nie tylko możliwość korzystania z multimedialnej rozrywki, ale także pozwala na analizowanie danych z jazdy i konfigurację pojazdu w czasie rzeczywistym.

Źródło informacji: Centrum Prasowe PAP

UWAGA: Za materiał opublikowany przez Centrum Prasowe PAP odpowiedzialność ponosi jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. (Centrum Prasowe)

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 25.05.2018, 13:22