RONSON DEVELOPMENT SE (16/2018) Podpisanie dokumentacji niezbędnej do przeniesienia siedziby z Holandii do Polski

02.07.2018, 19:55aktualizacja: 02.07.2018, 19:55

Raport bieżący 16/2018

W nawiązaniu do raportów bieżących nr 2/2018 z dnia 5 lutego 2018 r. oraz nr 8/2018 z dnia 10 kwietnia 2018 r., Zarząd spółki Ronson Development SE z siedzibą w Rotterdamie, Holandia ("Emitent"), niniejszym informuje, iż w dniu dzisiejszym podpisał dokumentację niezbędną do rozpoczęcia procedury przeniesienia siedziby Emitenta do Polski ("Przeniesienie Siedziby do Polski"). Składają się na nią plan przeniesienia oraz sprawozdanie Zarządu o których mowa w art. 8 ust. 2 i 3 Rozporządzenia Rady (WE) nr 2157/2001 z dnia 8 października 2001 r. w sprawie statutu spółki europejskiej (SE) ("Rozporządzenie"). Wskazane dokumenty zostaną również opublikowane na stronie internetowej Emitenta pod adresem www.ronson.pl w dziale Relacje Inwestorskie (Spółka / Dokumenty Korporacyjne). Następnie, plan przeniesienia zostanie złożony w Holenderskim Rejestrze Handlowym, a ogłoszenie o tym fakcie zostanie opublikowane w holenderskiej gazecie codziennej oraz w Dzienniku Urzędowym.

Ponadto Zarząd informuje, że w dniu 2 lipca 2018 r. Rada Nadzorcza Emitenta podjęła uchwałę w przedmiocie zatwierdzenia czynności Zarządu niezbędnych do przeprowadzenia procedury Przeniesienia Siedziby do Polski.

Należy tym samym podkreślić, że ostateczną decyzję w kwestii Przeniesienia Siedziby do Polski podejmą akcjonariusze podczas walnego zgromadzenia akcjonariuszy Emitenta. Zgodnie z art. 8 ust. 6 Rozporządzenia przedmiotowa decyzja może być podjęta nie wcześniej niż po upływie dwóch miesięcy od dnia opublikowania opisanego powyżej ogłoszenia w holenderskiej gazecie codziennej oraz w Dzienniku Urzędowym.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz