Kancelaria Hogan Lovells doradzała Gdańsk Shipyard Group przy sprzedaży Stoczni Gdańsk i GSG Towers

25.07.2018, 12:21aktualizacja: 25.07.2018, 12:21

Hogan Lovells - logo
Warszawskie biuro kancelarii Hogan Lovells doradzało Gdańsk Shipyard Group sp. z o. o. przy transakcji sprzedaży 81,05% akcji Stoczni Gdańsk S.A. oraz 50% udziałów GSG Towers Sp. z o.o. na rzecz grupy Agencji Rozwoju Przemysłu S.A.

Od 19 lipca br. 100-proc. właścicielem Stoczni Gdańsk S.A. i GSG Towers Sp. z o.o. (producent wież do elektrowni wiatrowych) są spółki z grupy Agencji Rozwoju Przemysłu S.A.

W dniu 11 czerwca br. prezes Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów wyraził zgodę na dokonanie koncentracji poprzez nabycie przez SPV Operator sp. z o.o. (spółki w 100% należącej do Agencji Rozwoju Przemysłu S.A.), udziałów GSG Towers.

Adwokat Marek Wroniak, partner kierujący Departamentem Korporacyjnym, Fuzji i Przejęć w warszawskim biurze Hogan Lovells, nadzorował projekt, który był prowadzony przez radcę prawnego Tomasz Żaka. W skład zespołu transakcyjnego Hogan Lovells wchodzili ponadto:

• Departament Korporacyjny, Fuzji i Przejęć: adwokat Piotr Kwasiborski, radca prawny Tomasz Pietrzak, Michał Białobrzeski oraz Hubert Kruk.

• Departament Projektów Infrastrukturalnych: radca prawny Adriana Mierzwa-Bronikowska.

• Praktyka Prawa Konkurencji: radca prawny Piotr Skurzyński, adwokat Magdalena Kowara oraz dr Maciej Gac.

• Praktyka Rozwiązywania Sporów: adwokat Przemysław Tacij.

O Hogan Lovells

Hogan Lovells to kancelaria prawna o globalnym zasięgu oferująca kompleksowe usługi doradztwa prawnego oraz podatkowego w ponad 50 biurach zlokalizowanych w Europie, Ameryce Północnej i Południowej, Afryce, Azji, na Bliskim Wschodzie oraz w Australii.

Hogan Lovells jest jedną z największych kancelarii prawnych w Polsce. Od wielu lat jesteśmy regularnie klasyfikowani w ścisłej czołówce krajowych, jak również międzynarodowych, renomowanych rankingów kancelarii prawnych przygotowywanych przez dziennik Rzeczpospolita, Legal 500 EMEA, Chambers & Partners (Europe oraz Global), IFLR1000 i WTR 1000.

W celu uzyskania dodatkowych informacji o Hogan Lovells, odwiedź stronę www.hoganlovells.com.

KONTAKT:

Hogan Lovells (Warszawa) LLP (Spółka partnerska)

Oddział w Polsce

Plac Trzech Krzyży 10/14