ERBUD SA (44/2018) Podpisanie znaczącej Umowy na roboty budowlane o wartości 41,9 mln - budowa budynku handlowo - usługowego z garażem podziemnym, miejscami postojowymi zewnętrznymi.

14.08.2018, 18:27aktualizacja: 14.08.2018, 18:27

Raport bieżący 44/2018

Zarząd ERBUD S.A. (Emitent) informuje iż w dniu 14 sierpnia 2018 r. Emitent podpisał Umowę na roboty budowlane na niżej wymienionych warunkach:

1 Data zawarcia kontraktu Umowa o roboty budowlane z dnia 14.08.2018

2 Inwestor (dokładna nazwa i siedziba) ASO MR spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa

ul. Kielecka 68/70

26-600 Radom

NIP: 948-239-89-38

3 Wartość kontraktu netto 41 900 000,00 zł

4 Przedmiot kontraktu "Budowa budynku handlowo - usługowego z garażem podziemnym, miejscami postojowymi na terenie, ciągami pieszo - jezdnymi, zjazdami do garażu, chodnikami i elementami małej architektury oraz instalacji wewnętrznej: en. elektrycznej, wodociągowej (bytowej, gospodarczej oraz p.poż), kanalizacji (sanitarnej, deszczowej i ogólnospławnej) i klimatyzacji wraz z wewnętrznymi odcinkami instalacji: elektrycznej, wodociągowej i kanalizacyjnej oraz konstrukcjami inżynierskimi: mury oporowe, stacje trafo, zbiornikiem retencyjnym, wpustami deszczowymi i seperatorem substancji ropopochodnych, wbudowaną wymiennikownią ciepła wraz z obsługą komunikacyjną i zagospodarowania terenu przy ul. Zakopiańskiej w Krakowie - I etap Inwestycji" oraz "Budowa pasa wyłączenia i przebudowa zjazdu z ul. Zakopiańskiej - drogi powiatowej klasy G wraz z przebudową zatoki autobusowej i chodnika, budową odwodnienia i przebudową sieci wodociągowej, elektroenergetycznej i oświetlenia ulicznego - Etap III"

5 Miejsce wykonywania kontraktu Kraków, ul. Zakopiańska 68

6 Terminy realizacji ok. od 24.08.2018 do 23.12.2019 (16 m-cy)

7 Warunki płatności fakturowanie miesięczne płatne w terminie 30 dni

8 Gwarancja dobrego wykonania (wartość, termin obowiązywania) 5% wynagrodzenia netto tj. 2 095 000,00zł zł. w formie gwarancji bankowej lub ubezpieczeniowej

z terminem ważności do 03.01.2020r.

9 Gwarancja naprawy wad i usterek (wartość termin obowiązywania) 2,5% wynagrodzenia netto tj. 1 047 500,00zł w formie gwarancji bankowej lub ubezpieczeniowej na okres 61 m-cy

10 Inne gwarancje (rodzaj gwarancji, wartość, termin obowiązywania) brak

11 Kary za zwłokę w oddaniu przedmiotu umowy - 0,07% wynagrodzenia netto za każdy dzień zwłoki

w przypadku odstąpienia od umowy 7,5% wynagrodzenia netto dla obu stron