SERINUS ENERGY INC. (54/2018) Aktualizacja Rocznego Formularza Informacyjnego Spółki (AIF) za rok 2017

21.08.2018, 19:00aktualizacja: 21.08.2018, 19:00

Raport bieżący z plikiem 54/2018

Podstawa prawna: Inne uregulowania

Wobec wymogu art. 62 ust. 8 ustawy o ofercie publicznej [...], zważywszy, że akcje SERINUS ENERGY plc ("Spółka") notowane są na rynku AIM w Wielkiej Brytanii, Kierownictwo Spółki informuje, że poza Rzeczpospolitą Polską publikowany jest uzupełniony Roczny Formularz Informacyjny za rok 2017 [ang. Annual Information Form, AIF], sporządzony według stanu na 31 grudnia 2017 r., zgodnie z przekazaną Spółce wytyczną kanadyjskich regulatorów ds. papierów wartościowych [ang. Canadian Security Regulators]. Uzupełniony Roczny Formularz Informacyjny ("Uzupełniony RFI") zawiera ujawnienia zgodnie z Formularzem 51-102F6 - Opis wynagrodzenia kierownictwa (Załącznik D) i Formularzem 58-101F1 - Ujawnienia dotyczące ładu korporacyjnego (Załącznik E), których nie uwzględniono w wersji Rocznego Formularza Informacyjnego Spółki opublikowanej w kanadyjskim systemie SEDAR w dniu 29 marca 2018 r. ("Oryginalny Roczny Formularz Informacyjny") i w raporcie bieżącym nr 16/2018 z dnia 29 marca 2018 r.

Wraz z zakończeniem przez Spółkę procesu kontynuacji działalności na Jersey, Spółka zyskała status Zagranicznego Emitenta w rozumieniu kanadyjskich regulacji dotyczących papierów wartościowych i nie będzie już zobowiązana do składania Rocznych Formularzy Informacyjnych.

Do niniejszego raportu bieżącego są załączone Uzupełniony RFI w języku angielskim oraz jego tłumaczenie na język polski, a także treść oryginalnego komunikatu sporządzonego w języku angielskim, przekazywanego do publicznej wiadomości przez Spółkę w Wielkiej Brytanii oraz zamieszczanego na stronie internetowej Spółki pod adresem www.serinusenergy.com.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz