COGNOR HOLDING SA (28/2018) Uruchomienie kredytów i umorzenie obligacji zabezpieczonych - korekta

23.08.2018, 22:15aktualizacja: 23.08.2018, 22:15

Raport bieżący 28/2018

Cognor Holding SA w Poraju ("Emitent") podaje, iż w opublikowanym raporcie bieżącym nr 28/2018 z dnia 23 sierpnia 2018 roku błędnie podano datę uruchomienia kredytów jako 22 sierpnia 2018 roku powinno być 23 sierpnia 2018 roku.

Poniżej poprawna treść raportu.

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 18/2018 z 12 lipca 2018 roku oraz raportu bieżącego nr 26/2018 z 20 sierpnia 2018 roku Cognor Holding S.A. z siedzibą w Poraju ("Emitent") informuje, że w dniu 23 sierpnia 2018 roku spółka zależna Emitenta, tj. Cognor S.A., uruchomiła kredyty zgodnie z umową kredytów zawartą 12 lipca 2018 roku.

Mając powyższe na względzie, spółka zależna od Emitenta, tj. Cognor International Finance Plc ("CIF"), złożyła do The Bank of New York Mellon ("BNYM") działającego jako powiernik stosowne zawiadomienia i instrukcje dotyczące całkowitej spłaty i umorzenia wyemitowanych przez nią i pozostających do spłaty obligacji zabezpieczonych ("Obligacje"), a także spowodowała transfer środków do BNYM w odpowiedniej kwocie. W konsekwencji CIF wykonał wszystkie zobowiązania wynikające z dokumentacji Obligacji (Indenture) z dnia 4 lutego 2014 r. Emitent i CIF przewidują, że umorzenie Obligacji nastąpi 24 września 2018 r.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz