Zdrowie i styl życia

Rodzina Rooseveltów docenia uroczyste otwarcie centrum medycznego Rooseveltów GuangYuYuan TCM

29.08.2018, 16:47aktualizacja: 29.08.2018, 16:47

<ul>
<li>Najstarsza marka tradycyjnej medycyny chińskiej (TCM) z historią sięgającą 500 lat wstecz.</li>
<li>Guo Jiaxue, dyrektor GuangYuYuan: „Mając na koncie niemal 500 lat tradycji, interesujemy się czymś więcej niż tylko tradycyjną medycyną chińską. Reprezentujemy ciągłość kultury i ducha inicjatywy Jednego Pasa, Jednej Drogi, dzieląc się tradycjami tradycyjnej medycyny chińskiej z całym światem".</li>
</ul>

SZANGHAJ, 29 sierpnia 2018 r. /PRNewswire/ - W ramach najnowszej współpracy na skalę międzynarodową najstarsza z wielkiej czwórki marek TCM uroczyście obchodziła otwarcie centrum medycznego Rooseveltów GuangYuYuan TCM w Szanghaju. Ceremonia otwarcia była ostatnią z serii kulturowych wymian zainicjowanych przez GuangYuYuan w celu szerzenia tradycyjnej medycyny chińskiej z całym światem.

„Mając na koncie niemal 500 lat tradycji, interesujemy się czymś więcej niż tylko tradycyjną medycyną chińską. Reprezentujemy ciągłość kultury i ducha inicjatywy Jednego Pasa, Jednej Drogi, dzieląc się tradycjami tradycyjnej medycyny chińskiej z całym światem. Rodzina Rooseveltów także podejmuje znaczące działania konserwacyjne i nadal inwestuje na całym świecie” - wyjaśnił znaczenie współpracy Guo Jiaxue, przewodniczący Topsun Group i dyrektor GuangYuYuan Chinese Herbal Medicine Co., Ltd.

Tweed Roosevelt pogratulował firmie GuangYuYuan otwarcia krajowego centrum medycznego GuangYuYuan TCM. W kameralnym wydarzeniu wzięło udział około 100 gości z kraju i zagranicy, w tym prezes Szanghajskiego Stowarzyszenia Medycznego Xu Jianguang, zastępca dyrektora Szanghajskiej Komisji Zdrowia i Planowania Rodziny Zhang Huaiqiong, wiceprezes wykonawczy Szanghajskiego Stowarzyszenia TCM Hu Hongyi, zastępca głównego urzędnika dystryktu Li Yuan, konsul generalny Egiptu Khaled Youssef i konsul generalny Grecji Vassilis Xiros.

O GuangYuYuan

Firma GuangYuYuan została założona w 1541 r. W 2003 roku została nabyta przez wiodący chiński konglomerat farmaceutyczny Xi'an Topsun Group i jest notowana na szanghajskiej giełdzie papierów wartościowych jako GuangYuYuan Chinese Herbal Medicine Co. Ltd., numer 600771. W 2006 r. firma GuangYuYuan została wyróżniona przez Chińskie Ministerstwo Handlu tytułem uznania dla tradycyjnej marki. Dwa z najstarszych produktów firmy GuangYuYuan GuilingJi i Dingkun Dan zostały uznane za element nieuchwytnego dziedzictwa kulturowego Chin, a skład produktów stał się tajemnicą narodową.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/736661/The_Roosevelt_Residence_in_Shanghai.jpg

Źródło: GuangYuYuan

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE