AWBUD SA (43/2018) Zawarcie listu intencyjnego pomiędzy MURAPOL S.A. i AWBUD S.A.

21.09.2018, 19:31aktualizacja: 21.09.2018, 19:31

Raport bieżący 43/2018

Zarząd AWBUD S.A. ("AWBUD") informuje, że w dniu 21 września 2018 r. zawarł z MURAPOL S.A. (która poprzez ABADON REAL ESTATE S.A. jest jednostką dominującą wobec AWBUD; dalej: "MURAPOL") list intencyjny, w którym MURAPOL wyraził intencję powierzenia AWBUD, jako generalnemu wykonawcy w systemie open book, w latach 2018, 2019, 2020 i 2021 realizacji inwestycji mieszkaniowych prowadzonych na terenie Polski, w ramach których spółki celowe holdingu MURAPOL występować będą jako inwestorzy, a AWBUD wyraził intencję wykonywania tych inwestycji jako generalny wykonawca. W IV kwartale 2018 r. strony planują przygotować i wdrożyć model ich przyszłej współpracy w ww. zakresie.

Strony ustaliły następujące założenia ich współpracy:

- MURAPOL zadeklarował, iż w latach 2019, 2020, 2021 powierzy AWBUD w ramach holdingu MURAPOL realizację w formule generalnego wykonawstwa, projektów mieszkaniowych, które pozwolą na osiągnięcie przez AWBUD co najmniej 120 mln złotych przychodów rocznie z tytułu realizacji tych projektów,

- minimalny udział AWBUD w realizacji projektów holdingu Murapol w kategoriach PUM będzie w związku z tym wynosił około 25% rocznie w każdym z wyżej wymienionych rocznych okresów,

- AWBUD zadeklarował, że zapewni zasoby wystarczające do realizacji projektów zlecanych przez spółki celowe holdingu MURAPOL.

List intencyjny wygasa w dniu 31 grudnia 2021 r. z zastrzeżeniem możliwości jego przedłużenia.

Zawarcie listu intencyjnego zostało uznane za informację poufną ze względu na wartość przychodów jakie AWBUD może osiągnąć realizując projekty dla holdingu Murapol w związku z przedmiotem współpracy określonym w liście intencyjnym.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz