Międzynarodowy kongres po raz trzeci w Krakowie

07.11.2018, 17:36aktualizacja: 07.11.2018, 17:36

OEES
W dniach 20–21 listopada w Centrum Kongresowym ICE Kraków odbędzie się trzecia edycja międzynarodowego kongresu Open Eyes Economy Summit. Tworzy go około 100 firm i instytucji, ponad 170 mówców z całego świata oraz 2000 gości z ponad 20 krajów! To interdyscyplinarne przedsięwzięcie skupiające się na zrównoważonym rozwoju gospodarki i ekonomii opartej na wartościach.

Tematyka kongresu jest wyjątkowo różnorodna. Dyskusji poddane zostaną: odpowiedzialność społeczna, przyszłość wolnego rynku, demokracja i ekologia. Zaproszeni goście poruszą kwestię świadomego gospodarowania zasobami, zaprezentują innowacyjne rozwiązania dla miast i regionów, a także porozmawiają o wzajemnym wpływie marki i kultury. Nie zabraknie debaty na temat zdrowej żywności, problemów życia w dużym mieście czy wpływu internetu na społeczeństwo.

„Open Eyes Economy Summit to niecodzienne spotkanie osobowości ze świata biznesu i sztuki, dziennikarzy i naukowców, samorządowców i ekologów. Chcemy włączyć do dyskusji jak najwięcej ludzi z różnych środowisk. Wierzę, że takie zderzenie poglądów pomoże otworzyć się na współczesne problemy i zagrożenia oraz przyniesie konkretne, uniwersalne rozwiązania” – tłumaczy Mateusz Zmyślony, współtwórca OEES.

OEES składa się z pięciu bloków tematycznych: firma-idea, miasto-idea, marka-kultura, człowiek-praca oraz ład międzynarodowy. Wydarzeniu towarzyszyć będą potyczki intelektualne, sesje inspiracyjne, pogłębiające oraz specjalne battle points. Można będzie także odwiedzić meeting points – kameralne miejsca, w których uczestnicy mogą zadawać pytania wybranemu prelegentowi.

„W trakcie OEES najstarsi spotykają najmłodszych, start-upowcy dyskutują z dyrektorami koncernów, a artyści wymieniają poglądy z samorządowcami. Każdy, kto szuka odpowiedzi na pytania o przyszłość naszego społeczeństwa, środowiska, rozwój, gospodarkę i kulturę, znajdzie podczas kongresu coś dla siebie” – dodaje prof. Jerzy Hausner.

Wśród uczestników nie zabraknie wybitnych osobistości. Do udziału w tegorocznej edycji zostali zaproszeni: David Černý, prof. Jerzy Bralczyk, Janina Ochojska, prof. Zhu Wenyi, Tomáš Sedláček, Marek Kamiński, prof. Jacqueline Cramer, Ian Brzezinski, Luca Jahier, Bogna Świątkowska i wielu innych.

Więcej informacji na: http://oees.pl/

Kontakt dla mediów: