HT-SAAE zaprezentuje nowe wieloszynowe, wysoko wydajne moduły fotowoltaiczne na targach PV Expo w Tokio

01.03.2019, 09:44aktualizacja: 01.03.2019, 09:44

HT-SAAE

TOKIO, 1 marca 2019 r. /PRNewswire/ - Firma Shanghai Aerospace Automobile Electromechanical Co., Ltd, zwana dalej HT-SAAE lub firmą (600151.SH), będąca wiodącym zaawansowanym producentem produktów fotowoltaicznych zaprezentuje najnowszą serię wysoko wydajnych modułów na targach PV Expo w Tokio, które odbędą się w dniach od 27 lutego do 1 marca.

Firma HT-SAAE zaprezentuje nowy moduł wieloszynowy, który wyposażony jest w wiodącą technologię wielu szyn (MBB) firmy i zapewnia zaawansowaną wydajność elektryczną i mniejsze ryzyko mikropęknięć. W modułach 72-ogniwowych produkcja energii może sięgnąć nawet 400 W.

„Bardzo cieszymy się z możliwości zaprezentowania naszych nowych, wysoko wydajnych modułów fotowoltaicznych MBB na PV Expo – skomentował Ruan Zhongli, główny dyrektor wykonawczy działu fotowoltaicznego w firmie HT-SAAE. – Opracowujemy technologię solarną już od lat 60., a każdego roku inwestujemy 60 milionów RMB (8,9 miliona dolarów) w badania i rozwój. Będziemy nadal wykorzystywać nasze duże doświadczenie oraz możliwości w zakresie badań i produkcji w celu wprowadzania coraz bardziej wydajnych produktów w odpowiedzi na potrzeby rynkowe” – dodał dyrektor.

Moduły nowej serii wyposażone są w funkcję samo czyszczącą. W ramach dążeń do zapewnienia użytkownikom oszczędności na kosztach czyszczenia moduł zaprojektowano w sposób zmniejszający zacienienie na powierzchni powodowane przez kurz, deszcz i śnieg. Takie rozwiązanie może zwiększyć poziom generacji energii i zmniejszyć utratę energii. Dzięki dużej wytrzymałości moduł może być wykorzystywany w wielu środowiskach, w tym w farmach solarnych na normalnych dachach. Firma wprowadziła także podwójnie przeszklone moduły w odpowiedzi na zapotrzebowanie dużych farm solarnych.

Założona w 1998 r. firma HT-SAAE działa na polu opracowywania i produkcji ogniw słonecznych, pakietów akumulatorów oraz systemu przechowywania energii fotowoltaicznej. Oddział firmy w Japonii, który działa już od sześciu lat, odpowiada na potrzeby rynku lokalnego. Firma jest związana z PV Expo w Japonii, na poprzednich wydarzeniach w latach 2015 i 2017 zaprezentowała odpowiednio moduły typu N i PERC.

Począwszy od późnych lat 90. firma HT-SAAE zrealizowała ponad 600 projektów fotowoltaicznych na rynkach krajowych i zagranicznych. Od 20 lat wysoko wydajne moduły fotowoltaiczne produkcji HT-SAAE umożliwiają płynne działanie elektrowni na całym świecie.

O HT-SAAE

Firma Shanghai Aerospace Automobile Electromechanical Co., Ltd (HT-SAAE) to oddział China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC), firmy na liście Fortune 500 Global. Założone w 1998 r. przedsiębiorstwo jest notowane na giełdzie w Szanghaju (600151.SH). Firma skupia się na rozwiązaniach fotowoltaicznych, częściach samochodowych i zastosowaniach nowych materiałów. W 1999 r. firma HT-SAAE rozpoczęła komercyjną instalację technologii fotowoltaicznej. Dziś firma dysponuje w pełni zintegrowanym łańcuchem dostaw w branży fotowoltaicznej (krzem, płytki, ogniwa słoneczne, moduły i systemy fotowoltaiczne) i dostarcza wysokiej jakości produkty fotowoltaiczne na globalnym rynku. W 2014 r. firma HT-SAAE dołączyła do czołowej 10. chińskich producentów modułów fotowoltaicznych, a w trzech kolejnych latach została uznana producentem modułów pierwszej klasy przez Bloomberg New Energy Finance (BNEF).

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/827712/HT_SAAE.jpg

Źródło: HT-SAAE