LIBET SA (6/2019) Aktualizacja informacji (5) dotyczących przeglądu opcji strategicznych Emitenta

08.03.2019, 21:18aktualizacja: 08.03.2019, 21:18

Raport bieżący 6/2019

Zarząd LIBET S.A. z siedzibą we Wrocławiu ("Spółka"), działając w wykonaniu obowiązków ustalonych w art. 17 ust. 1 Rozporządzenia MAR, informuje, że Rada Nadzorcza Spółki na posiedzeniu w dniu 08 marca 2019 r. - po przedyskutowaniu i uzgodnieniu - podejmując uchwałę pozytywnie zaopiniowała aktualizację prowadzonego przez Zarząd Spółki procesu przeglądu opcji strategicznych.

Zarząd Spółki wskazuje, że zawarcie Umów sprzedaży aktywów, o których informowano raportami bieżącymi nr 1/2019 i 5/2019, nie zamyka prowadzonego przez Zarząd Spółki programu przeglądu opcji strategicznych Spółki ani zakresu opcji rozważanych obecnie bądź możliwych do przeprowadzenia; proces ten przebiega i będzie kontynuowany we wcześniej komunikowanym zakresie przy uwzględnieniu faktu dokonania ww. transakcji.

Treścią uzgodnień Zarządu z Radą Nadzorcza były zatem w szczególności: zasadność kontynuowania działań w celu pozyskania nowego, większościowego lub znaczącego inwestora lub zbycia jednego lub większej liczby istotnych aktywów Spółki (kolejnych), zgodnie ze wskazaniami zawartymi w raporcie bieżącym nr 16/2018, w którym poinformowano o podjęciu decyzji o rozpoczęciu przeglądu opcji strategicznych Spółki.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz