Podejmij wyzwanie – zgłoś się do Start-up Challenge

19.03.2019, 16:22aktualizacja: 19.03.2019, 16:22

European Start-up Days
Po raz czwarty katowicki Spodek stanie się najbardziej inspirującym miejscem na start-upowej mapie Polski. W dniach 14-15 maja br., European Start-up Days towarzyszyć będą największej imprezie biznesowej Europy Centralnej. Innowacyjne firmy i przełomowe rozwiązania zawalczą o uwagę inwestorów, publiczności i mediów. Chcący wziąć udział w start-upowej rywalizacji mogą zgłaszać swoje projekty do 31 marca br. Udział w konkursie Start-up Challenge jest bezpłatny.

Konkurs Start-up Challenge daje możliwość zaprezentowania swojego pomysłu przed gośćmi 11. edycji Europejskiego Kongresu Gospodarczego w Katowicach (EEC – European Economic Congress, 13-15 maja 2019 r.), czyli okazję do pozyskania partnera biznesowego spośród tysięcy przedsiębiorców gotowych inwestować w innowacyjne pomysły. Inne profity czekające na uczestników start-upowego konkursu to m.in. dotarcie do mediów, wsparcie światowych ekspertów i dostęp do wartościowego mentoringu.

Do konkursu Start-up Challenge mogą aplikować start-upy, które nie funkcjonują na rynku dłużej niż pięć lat i mają na koncie innowacyjny produkt, technologię, model biznesowy lub zoptymalizowany istniejący proces w jednej z sześciu kategorii branżowych konkursu: new industry (przemysł 4.0, robotyka, automatyzacja, systemy produkcji, nowe materiały, przemysł kosmiczny), environment (ochrona środowiska: technologie dla klimatu, ekologiczne uprawy, smart energy, wykorzystanie surowców, przetwórstwo odpadów), tradition & modernity (przemysł tradycyjny, energetyka, telekomunikacja, transport, budownictwo), health & biotechnology (medycyna, zdrowie, technologie medyczne, farmacja, biotechnologia), business processes (zarządzanie, analityka, ICT, cyberbezpieczeństwo, logistyka, HR), client & lifestyle (handel, customer experience, e-commerce, fintech, edutech, gaming, sport, przemysł czasu wolnego).

Ideą tegorocznej edycji Europejskiego Kongresu Gospodarczego oraz European Start-up Days jest wskazywanie trendów przyszłości. Agenda wydarzenia oraz ścieżki tematyczne „The Future of..." wpisują się w takie wizjonerskie podejście. Automaty, roboty, coboty, blockchain, sztuczna inteligencja, elektromobilność, przyszłość tradycyjnych gałęzi gospodarki, digital marketing, źródła finansowania start-upów, branża fintechowa, rynek VC w Europie i Polsce, to tylko wybrane z wielu zagadnień z zaplanowanych w dniach 14-15 maja br. kilkudziesięciu debat.

Formularz zgłoszeniowy: http://www.estartupdays.eu/2019/pl/start-up-challenge/401/.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 19.03.2019, 16:22