ELEKTROBUDOWA SA (65/2019) Zawarcie aneksu do umowy z Bankiem Handlowym w Warszawie S.A.

08.07.2019, 20:14aktualizacja: 08.07.2019, 20:14

Raport bieżący 65/2019

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 28/2013 z dnia 18 października 2013 r. w sprawie zawarcia z Bankiem Handlowym w Warszawie S.A. ("Bank") Umowy o Kredyt w Rachunku Bieżącym z dnia 16 października 2013 r. ("Umowa") jak również raportów późniejszych dotyczących realizacji lub aneksowania tej Umowy oraz informacji nt. zawarcia w dniu 28 maja 2019 roku umowy w sprawie finansowania działalności Spółki z instytucjami finansującymi ("Umowa w sprawie finansowania"), Zarząd ELEKTROBUDOWA SA ("Spółka", "Emitent") informuje, że w dniu 8 lipca 2019 roku został podpisany z Bankiem kolejny aneks do Umowy. Na mocy przedmiotowego aneksu termin udostępnienia limitu w rachunku bieżącym został określony na dzień 6 sierpnia 2019 r., jako data ostatecznej spłaty kredytu (dotychczas był to 7 listopada 2019 r.).

Pozostałe istotne warunki Umowy o Kredyt w Rachunku Bieżącym nie uległy zmianie.

Na dzień 5 lipca 2019 r. limit odnawialny w rachunku bieżącym został wykorzystany do kwoty 14,6 mln zł. Zawarcie przedmiotowego aneksu związane jest z dostosowaniem warunków współpracy z Bankiem do postanowień Umowy w sprawie finansowania działalności. Jednocześnie Emitent przypomina, iż współpracuje z Bankiem Handlowym również w oparciu o postanowienia Umowy Ramowej o Linię rewolwingową na udzielanie gwarancji bankowych z dnia 23 września 2005 roku, w ramach której limit gwarancyjny został wykorzystany do kwoty ok. 81 mln zł, przy czym zgodnie z postanowieniami Umowy w sprawie finansowania nie jest możliwe w ramach Umowy Ramowej o Linię rewolwingową udzielenie kolejnych gwarancji.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz