COMP SA (31/2019) Zawiadomienie o zmianie stanu posiadania akcji spółki publicznej Comp S.A. z siedzibą w Warszawie powyżej 15%

23.09.2019, 17:54aktualizacja: 23.09.2019, 17:54

Raport bieżący z plikiem 31/2019

Podstawa prawna: Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji

Zarząd Comp S.A. z siedzibą w Warszawie zawiadamia, iż w dniu dzisiejszym uzyskał informację od akcjonariusza MetLife Powszechne Towarzystwo Emerytalne S.A. z siedzibą w Warszawie, o następującej treści:

"Działając zgodnie z art. 69 ust. 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Dz.U. z 2005 r. Nr 184 poz. 1539 z późn. zmianami) Metlife Powszechne Towarzystwo Emerytalne S.A. występujące w imieniu Metlife Otwarty Fundusz Emerytalny (zwany dalej "Metlife OFE") informuje, iż w dniu 13 września 2019 r. Metlife OFE w wyniku kupna akcji COMP S.A. (dalej "Spółka") zwiększył swój stan posiadania akcji w Spółce powyżej 15 % głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki.

Zestawienie ilości akcji i głosów przed zawarciem ww. transakcji oraz po jej zawarciu przedstawia tabela.

Liczba posiadanych akcji przed zawarciem transakcji: 877 807

Procentowy udział w kapitale zakładowym Spółki przed zawarciem transakcji: 14,8324

Liczba posiadanych głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki przed zawarciem transakcji: 877 807

Procentowy udział w liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki przed zawarciem transakcji: 14,8324

Liczba posiadanych akcji po zawarciu transakcji: 945 429

Procentowy udział w kapitale zakładowym Spółki po zawarciu transakcji: 15,9750

Liczba posiadanych głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki po zawarciu transakcji: 945 429

Procentowy udział w liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki po zawarciu transakcji: 15,9750

W razie jakichkolwiek wątpliwości bądź szczegółowych pytań prosimy o kontakt telefoniczny +48 22 523 56 24, bądź mailowy middleofficepoland@metlife.pl"

Oryginał zawiadomienia stanowi załącznik do niniejszego raportu.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz