ADIUVO INVESTMENTS SA (39/2019) Informacja nt. rozpoczęcia procesu analiz możliwych opcji komercjalizacji aktywów spółki zależnej

23.12.2019, 10:52aktualizacja: 23.12.2019, 10:52

Raport bieżący 39/2019

Zarząd Adiuvo Investments S.A. [Spółka, Emitent] informuje, że w dniu 23 grudnia 2019 r. podjął decyzję o rozpoczęciu procesu analiz możliwych opcji komercjalizacji związanych z aktywami spółki zależnej Airway Medix S.A. wchodzącej w skład Grupy Kapitałowej Adiuvo Investments. Celem zamierzonego przeglądu dostępnych opcji komercjalizacji aktywów ww. spółki zależnej jest wybór najkorzystniejszego sposobu realizacji długoterminowego celu biznesowego Airway Medix i rozwijanych przez nią technologii.

W ramach przedmiotowych analiz przeprowadzona zostanie w szczególności analiza potencjalnej możliwości pozyskania inwestora strategicznego dla Airway Medix, w tym Zarząd Spółki nie wyklucza, w zależności od uwarunkowań rynkowych, potencjalnej możliwości sprzedaży przez znaczących akcjonariuszy Airway Medix wszystkich posiadanych przez nich akcji tej spółki. Emitent przeanalizuje możliwość sprzedaży poszczególnych technologii rozwijanych w ramach portfela ww. spółki zależnej, przy założeniu maksymalizacji wartości sprzedaży oraz możliwej dystrybucji uzyskanych środków do akcjonariuszy w formie buybacku lub dywidendy.

Jednocześnie Spółka wyjaśnia, że na dzień podjęcia powyższej decyzji nie zostały podjęte żadne wiążące decyzje lub ustalenia w zakresie przyszłego kierunku rozwoju Airway Medix.

O ewentualnych kolejnych istotnych decyzjach odnoszących się do ww. procesu Spółka będzie informowała w trybie właściwych raportów.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz