Pobierz materiał i Publikuj za darmo

Zgłoszenia przyjmujemy do 30 kwietnia, ale zachęcamy, by nie czekać do końcowego terminu. W trakcie trwania konkursu będziemy przeprowadzać losowania nagród rzeczowych, w których wezmą udział autorzy już zgłoszonych prac.
Pierwsze losowanie już 7 lutego, a kolejne 6 marca i 3 kwietnia. Za każdym razem wytypujemy w ten sposób dwie osoby, do których trafią upominki rzeczowe o wartości ok. 150 zł każdy.
„Wiem jak w banku” to konkurs na najciekawsze prace prezentujące rolę i zadania Narodowego Banku Polskiego. Swoich sił w osobnych kategoriach mogą spróbować dorośli, uczniowie szkół podstawowych oraz liceów i techników.
Dorośli pracujący z dziećmi i młodzieżą, w tym szczególnie nauczyciele, wychowawcy, pracownicy domów kultury czy lokalni animatorzy mogą zgłaszać do nas prace w formie umożliwiającej jej wykorzystanie w czasie zajęć z dziećmi. Chodzi np. o scenariusze lekcji czy autorskie materiały dydaktyczne.
Uczniowie (indywidualnie lub w grupie) mogą przygotować filmy (nie dłuższe niż 10 minut), audycje, prezentacje, wypowiedzi pisemne, gry terenowe, gry planszowe, aplikacje, plakaty czy wystawy informacyjne do szkolnych gablot.
Otrzymanie upominku nie ma żadnego wpływu na ostateczną merytoryczną ocenę prac. W maju wyłonimy spośród wszystkich zgłoszonych po trzy najlepsze prace w każdej kategorii wiekowej, których autorzy otrzymają nagrody pieniężne.
Dorośli pracujący z dziećmi:
I miejsce – 2000 zł,
II miejsce – 1500 zł,
III miejsce – 1000 zł.
Uczniowie liceów i techników:
I miejsce - 1500 zł,
II miejsce – 1200 zł,
III miejsce – 750 zł.
Uczniowie klas IV-VIII szkół podstawowych:
I miejsce - 1000 zł,
II miejsce - 750 zł,
III miejsce - 500 zł.
Regulamin konkursu: TUTAJ.
KONTAKT:
e-mail: samorzad@pap.pl.
„Wiem jak w banku. Rola i zadania Narodowego Banku Polskiego” to projekt realizowany przez Polską Agencję Prasową we współpracy z Narodowym Bankiem Polskim w ramach programu edukacji ekonomicznej.
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Zdjęcia i materiały graficzne do bezpłatnego wykorzystania wyłącznie z treścią niniejszej informacji
Data publikacji | 14.01.2020, 14:46 |
Źródło informacji | samorzad.pap.pl |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |
Pozostałe z kategorii
-
Image
Rozszerzona odpowiedzialność producenta to wyzwanie dla producentów, samorządów, branży odpadowej i recyklerów PAP
Dla nas najważniejszym elementem ostatnich dni i tygodni jest rozszerzona odpowiedzialność producenta, ponieważ dotyka ona całego obiegu materiałowego: od producentów, przez samorządy, branżę odpadową, po recyklerów – podkreślił Kamil Majerczak, CEO PreZero w Polsce, podczas XXXIV Forum Ekonomicznego w Karpaczu.- 15.09.2025, 11:41
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: PAP MediaRoom
-
Image
XXXIV Forum Ekonomiczne w Karpaczu - wiodąca platforma dialogu
Ponad 6 tysięcy gości przyjechało na XXXIV Forum Ekonomiczne w Karpaczu, które odbyło się w dniach 2-4 września 2025 roku. Przez trzy dni przedstawiciele polityki, biznesu, ekonomii, nauki i kultury z ponad 50 krajów świata debatowali o najważniejszych wyzwaniach współczesności, koncentrując się wokół hasła przewodniego tegorocznego Forum: „Czas transformacji - jaka będzie Europa przyszłości?”.- 15.09.2025, 11:40
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: Fundacja Instytut Studiów Wschodnich
-
Image
Maczfit i smaki dzieciństwa
Każdy z nas ma w pamięci zapachy i smaki, które przenoszą nas do beztroskich lat dzieciństwa. Wystarczy je przywołać, by znów poczuć się jak dziecko - siedzące przy kuchennym stole i czekające na ulubione danie przygotowane z sercem przez mamę czy babcię. Aromat drożdżowych racuchów unoszący się w kuchni, kremowy budyń z cynamonem jedzony prosto z rondelka, gorąca zupa pomidorowa czy makaron z truskawkami i śmietaną - właśnie takie dania zapamiętujemy na całe życie. Są częścią naszych historii i rodzinnych tradycji.- 15.09.2025, 10:46
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: Maczfit
Newsletter
Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.
ZAPISZ SIĘ