PRAGMA INKASO SA (6/2020) Zawieszenie negocjacji dotyczących planowanej transakcji

19.03.2020, 18:29aktualizacja: 19.03.2020, 18:29

Raport bieżący 6/2020

Zarząd Pragma Inkaso S.A. z siedzibą w Tarnowskich Górach ("Spółka"), w nawiązaniu do przekazanych do publicznej wiadomości informacji o rozpoczęciu negocjacji i zawarciu porozumienia dotyczącego realizacji transakcji zbycia zorganizowanej części przedsiębiorstwa Emitenta oraz portfela wierzytelności szczegółowo opisanej w raportach bieżących nr 3/2020 oraz 4/2020 z dnia 4 marca 2020 r. ("Transakcja"), informuje że w dniu 19 marca 2020 r. otrzymał od Intrum Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie działającej na podstawie pełnomocnictwa z dnia 1 marca 2019 r. w imieniu Intrum Justitia Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych S.A. z siedzibą w Warszawie reprezentującego Intrum Justitia Debt Fund 1 Fundusz Inwestycyjny Zamknięty Niestandaryzowany Fundusz Sekurytyzacyjny z siedzibą w Warszawie ("Intrum") oświadczenie w przedmiocie zawieszenia prowadzonych negocjacji dotyczących Transakcji w związku z wprowadzonym w Polsce stanem zagrożenia epidemicznego w związku z pandemią koronawirusa COVID-19. W celu pozyskania czasu koniecznego na przeprowadzenie analiz i oszacowanie wpływu zaistniałych zdarzeń oraz dynamicznie zmieniającego się otoczenia gospodarczego i prawnego na warunki Transakcji, Spółka oraz Intrum, uzgodniły, że negocjacje zostaną zawieszone do dnia 30 kwietnia 2020 r. Strony nie wykluczają, że z uwagi na aktualną sytuację wskazany okres zawieszenia może okazać się niewystarczający do podjęcia przez Strony decyzji o kontynuowaniu negocjacji.

Podstawa prawna : Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz