„Wiem jak w banku” - ostatni dzwonek

29.04.2020, 17:47aktualizacja: 29.04.2020, 17:47

„Wiem jak w banku” - logo
30 kwietnia to ostatni moment na udział w konkursie „Wiem jak w banku”. Na mailowe zgłoszenia czekamy do północy; w przypadku prac przesyłanych pocztą - decyduje data stempla.

Dobiega końca konkurs Polskiej Agencji Prasowej na najlepsze prace prezentujące rolę i zadania Narodowego Banku Polskiego. Zdecydowanych na wzięcie udziału zachęcamy do finalizowania dzieł; niezdecydowanych - do podjęcia wyzwania!

Zgłoszenia można nadsyłać do 30 kwietnia - pocztą elektroniczną (do północy) lub pocztą tradycyjną (liczy się data stempla pocztowego). Trzeba pamiętać o dołączeniu podpisanego formularza zgłoszeniowego (lub jego skanu czy zdjęcia).

Kogo zapraszamy?

Adresatami konkursu są zarówno uczniowie starszych klas szkół podstawowych, liceów czy techników, jak i dorośli pracujący z dziećmi - a więc nauczyciele, pracownicy domów kultury, świetlic, organizacji pozarządowych czy lokalni animatorzy - czyli wszyscy, których praca może mieć walor edukacyjny. Konkurs przebiega w trzech kategoriach wiekowych.

Na co czekamy?

Przedmiotem konkursu są prace prezentujące rolę i zadania Narodowego Banku Polskiego. W przypadku uczniów czekamy na filmy (nie dłuższe niż 10 minut), audycje, prezentacje, wypowiedzi pisemne, gry terenowe, gry planszowe, aplikacje, plakaty czy wystawy informacyjne do szkolnych gablot. Dorośli mogą zgłaszać do nas prace w formie umożliwiającej jej wykorzystanie w czasie zajęć z dziećmi. Chodzi np. o scenariusze lekcji czy autorskie materiały dydaktyczne.

Co można wygrać?

Laureaci otrzymają nagrody pieniężne. I nagroda w kategorii „dorośli pracujący z dziećmi” to 2000 zł, w kategorii „uczniowie liceów i techników” - 1500 zł, a w przypadku uczniów klas IV-VIII szkół podstawowych - 1000 zł.

Więcej szczegółów w Regulaminie konkursu: TUTAJ.

KONTAKT:

e-mail: samorzad@pap.pl

Zapraszamy też do śledzenia konkursu na Facebooku: https://www.facebook.com/events/2925004304198723/.

„Wiem jak w banku. Rola i zadania Narodowego Banku Polskiego” to projekt realizowany przez Polską Agencję Prasową we współpracy z Narodowym Bankiem Polskim w ramach programu edukacji ekonomicznej.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 29.04.2020, 17:47