ELEKTROBUDOWA SA W UPADŁOŚCI (56/2020) Zmiany w Zarządzie Spółki ELEKTROBUDOWA SA w upadłości

11.05.2020, 23:01aktualizacja: 11.05.2020, 23:01

Raport bieżący 56/2020

Syndyk masy upadłości ELEKTROBUDOWA SA w upadłości [Spółka, Emitent] informuje, iż Rada Nadzorcza na posiedzeniu w dniu 11 maja 2020 r. podjęła uchwałę dotyczącą odwołania dotychczasowego składu Zarządu Spółki tj. Pana Jacka Podgórskiego - Prezesa Zarządu, Pana Adama Świgulskiego - Wiceprezesa Zarządu oraz Pana Krzysztofa Czajki - Członka Zarządu. Powyższa uchwała weszła w życie z chwilą jej podjęcia oraz nie zawiera przyczyn odwołania. Emitent przypomina przy tym, iż zgodnie z raportem bieżącym nr 50/2020 z 7 maja 2020 roku wskazane powyżej osoby złożyły rezygnację z członkostwa w Zarządzie Spółki z dniem 11 maja 2020 r.

Równocześnie Rada Nadzorcza na tym posiedzeniu określiła liczbę Członków Zarządu Spółki na trzy osoby a następnie podjęła uchwałę w sprawie powołania do składu Zarządu Spółki: Pana Macieja Lucjana Giżyńskiego na Prezesa Zarządu, Pana Wojciecha Bieńkowskiego na Wiceprezesa Zarządu oraz oddelegowania Pana Cezarego Kubackiego - Zastępcy Przewodniczącego Rady Nadzorczej do czasowego pełnienia funkcji Członka Zarządu Spółki na okres do trzech miesięcy nie dłużej, niż do czasu powołania przez Radę Nadzorczą trzeciego Członka Zarządu. Powyższa uchwała weszła w życie z chwilą jej podjęcia.

Życiorysy nowo powołanych Członków Zarządu Spółki wraz z niezbędnymi oświadczeniami Emitent przekaże w oddzielnym raporcie bieżącym.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz